in

Kinderfeestje verziekt: vrees voor escalatie Pieten-geweld, ‘roetveegpiet wordt nu opgelegd’

De discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet verhardt. Tegenstanders van verandering gebruikten vrijdagavond in Den Haag geweld en er lijken nog meer confrontaties aan te komen. ‘Roetveegpiet wordt nu opgelegd.’

,,De discussie over Zwarte Piet gaat naar een kookpunt. Ik houd echt mijn hart vast voor wat er nog komt’’, zegt Marc Giling van het Sint- en Pietengilde en voorstander van een klassieke Zwarte Piet. Hij veroordeelt het geweld, maar vreest voor de komende periode.

Aanstaande zaterdag is de landelijk intocht van Sinterklaas in Apeldoorn, daar zijn dit jaar alleen roetveegpieten bij.

,,Er komen steeds meer mensen die niet bij machte zijn het met woorden te doen, die woedend zijn omdat ze stelselmatig genegeerd worden. Ze worden weggezet als racist of tokkie.’’

Voor komend weekend zijn er veel protestacties aangekondigd: KOZP zal bij 12 intochten tégen Zwarte Piet gaan demonstreren, voorstanders van Zwarte Piet houden tegenacties in onder meer Apeldoorn, Emmen en Dordrecht.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma De Jong-Schobbe
1 jaar geleden

Zo zie je maar weer, wat er gebeurd als de eigen bevolking, die nog steeds een meerderheid heeft, totaal genegeerd wordt ten gunste van een kleine groep criminelen. Dit gaat echt uit de klauwen lopen als ze blijven volharden in hun negeren van de wens van de meerderheid.

NL overheid volledig ontspoord
1 jaar geleden

Mijn kleinkinderen heb ik uitgelegd dat de bruinveegpieten nep zwarte pieten zijn. En dat de echte zwarte pieten zwart zijn. Dat de regering achter de bruinveegpieten staat heb ik ze jammer genoeg nog niet kunnen uitleggen. Dat komt later wel. Samen met zoveel andere zaken waar de overheid de bevolking heeft verraden.

Fatal Deal
1 jaar geleden

Geweld is nooit een goed oplossing. Het is een teken van een minderwaardigheidsgevoel, onrecht en zwakte. Wees sterker dan je opponent zonder dat je ook maar een vinger uitsteek.
De pers zou kunnen beginnen met bijvoorbeeld dit niet bestaande zwarte poten probleem, uit de pers te houden.

Het wordt alleen steeds moeilijker als degene die met alle geweld zaken doorduwen en alleen maar in zichzelf geloven, keer op keer de meerderheid negeren en de publiciteit ermee halen.

Het fenomeen discriminatie heeft zolangzamerhand het punt bereikt dat een meerderheid onderdrukt wordt door een minderheid.
Het gaat helaas steeds verder in de Nederlandse maatschappij waarbij gelijkheid wordt gepropageerd, echter gelijkwaardigheid wordt bedoelt.
Niemand is gelijk, of je nu oud, jong, meisje, jongen, geel, bruin, wit of zwart bent. Dus houd ajb op om deze basis te misbruiken om je eigen zogenaamde gelijk te halen.

Het is erg & triest aan het worden:
een Nederlandse zwarte man (dus niet een blanke Nederlandse man) is al 20 jaar een echte kindervriend en zwarte piet & dit jaar mag hij meer mee doen.Hij is zwart & ze kunnen geen roet Piet van hem maken.
Dit is toch echt te gek voor woorden, veroorzaakt door die een aantal van die domme zotte knechtjes van die rebelse onderontwikkelde anti pieten oproerkraaier.

Turkije begint met terugsturen IS-terroristen, waaronder één ‘Nederlander’

Gladheidsbestrijding in gevaar door PFAS in strooizout blijkt nepnieuws