in

Kinderfeestje verziekt: vrees voor escalatie Pieten-geweld, ‘roetveegpiet wordt nu opgelegd’

De discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet verhardt. Tegenstanders van verandering gebruikten vrijdagavond in geweld en er lijken nog meer confrontaties aan te komen. ‘Roetveegpiet wordt nu opgelegd.'

,,De discussie over Zwarte Piet gaat naar een kookpunt. Ik houd echt mijn hart vast voor wat er nog komt'', zegt Marc Giling van het Sint- en Pietengilde en voorstander van een klassieke Zwarte Piet. Hij veroordeelt het geweld, maar vreest voor de komende periode.

Aanstaande zaterdag is de landelijk intocht van Sinterklaas in Apeldoorn, daar zijn dit jaar alleen roetveegpieten bij.

,,Er komen steeds meer mensen die niet bij machte zijn het met woorden te doen, die woedend zijn omdat ze stelselmatig genegeerd worden. Ze worden weggezet als racist of tokkie.''

Voor komend weekend zijn er veel protestacties aangekondigd: KOZP zal bij 12 intochten tégen Zwarte Piet gaan demonstreren, voorstanders van Zwarte Piet houden tegenacties in onder meer Apeldoorn, Emmen en Dordrecht.

Lees verder bij de bron: gelderlander.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Turkije begint met terugsturen IS-terroristen, waaronder één ‘Nederlander’

Gladheidsbestrijding in gevaar door PFAS in strooizout blijkt nepnieuws