in , ,

Klacht FNV over zorgspotjes ministerie VWS, Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn proberen Nederland in slaap te sussen

fc4dceaa3ebe0921255abcac 640 gezondheidszorg e14197676316381

“In de spotjes worden verwachtingen gewekt die voor veel mensen niet waargemaakt kunnen worden. Minister Schippers en staatssecretaris Van Rijn proberen Nederland in slaap te sussen met mooie verhaaltjes. Mensen hebben recht op het eerlijke verhaal”, zegt kwartiermaker van FNV Zorg & Welzijn Corrie van Brenk zondag. Daarom zouden de huidige spotjes vervangen moeten worden.

Schril contrast

Volgens de vakbond staan de spotjes van het ministerie ,,in schril contrast met het willekeurige beleid van gemeenten, met de duizenden ontslagen die er in de zorg vallen, honderden verzorgingshuizen die sluiten en de ouderen die hun zorg verliezen”. Ze wijst op een spotje over een oude mevrouw die slecht ter been is en ‘straks thuis aanvullende ondersteuning krijgt van professionals en haar gemeente’. Maar volgens de FNV gaat deze suggestie in veel gevallen niet op, alleen al omdat in veel gemeenten vanwege de bezuinigingen zorg verdwijnt.

Een ander gewraakt filmpje gaat over een oudere meneer die dementeert en naar een zorginstelling verhuist. ,,In werkelijkheid wil het kabinet dat deze mensen in deze moeilijke situatie juist langer thuis blijven wonen. De spot wekt de illusie dat de meneer zo naar een instelling kan, terwijl het in de praktijk juist moeilijker wordt”, aldus Van Brenk.

Lees verder via Skipr.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12238833033 c10d933a98 dakloos1

Dat het zo ver moet komen: ‘In Nederland mag niemand op straat doodgaan’

8279977179 844dc8463d AirAsia1

Opvallend: Opnieuw is een Maleisisch vliegtuig vermist, vluchtnummer QZ8501