in ,

Klagen over problemen met warmtepomp is zinloos, je blijft achter in de kou

geralt / Pixabay

Uit onderzoek van Radar blijkt dat klachten over het functioneren van warmtepompinstallaties vaak niet naar tevredenheid worden afgehandeld.

Klagen helpt niet, waarborgen ontbreken en de consument betaalt de rekening.

Bij meer dan de helft van de consumenten die een probleem hebben met het functioneren van hun warmtepompinstallatie en daarover klagen bij bijvoorbeeld installateur of brancheorganisatie, blijft het probleem bestaan – soms zelfs na meerdere keren klagen bij verschillende partijen.

Hierdoor blijven veel consumenten achter met (financiële) schade en een koude woning.

https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/gemist/item/klachten-over-warmtepompen-blijven-vaak-onopgelost/

https://radar.avrotros.nl/testpanel/uitslagen/item/onopgeloste-problemen-en-ontevredenheid-na-klacht-over-warmtepomp/

 

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
het is weer eens de overheid !!!!!
1 jaar geleden

Een warmtepomp is een wat vreemde machine die je niet zo maar overal kunt gebruiken en waarvan je moet begrijpen hoe het systeem werkt. En heel belangrijk: de installateur moet precies weten waar bij mee bezig is en dat is complexer dan je denkt.
Toen in NL het domme idee opkwam om aardgas uit te faseren kwam onmiddellijk het advies om in plaats van de centrale verwarming op aardgas een warmtepomp te installeren ….. niet wetende of dat wel kon.
Mensen die een beetje technische kennis van zaken hebben zeiden al direct dat een warmtepomp niet geschikt is om te worden gebruikt in Nederland tenzij je gebruik kunt maken van restwarmte …. en die restwarmte is er bijna niet of is moeilijk aan te boren.
Het valt de adviseurs van de regering en de politici aan te rekenen zich nooit goed te hebben verdiept of
een en ander uberhaupt wel kan worden gebruikt terwijl ze een belangrijk besluit namen.
Het probleem is dat ook als een warmtepomp systeem goed is gevacumeerd en gevuld en aangesloten met de goede warmtewisselaars met de juiste afmetingen dan nog hoeft zo’n systeem niet goed te functioneren.
De reden is dat een warmtepomp als verwarming alleen efficient te gebruiken is als de binnentemperatuur niet veel hoger ligt dan de buitentemperatuur. Dat is in landen als Spanje en de VS in de winter het geval maar niet in NL. Als de buitentemperatuur i NL zeg 3 gradC is en je wilt een binnentemperatuur van 20 degrC dan werkt het principe van de warmtepomp nauwelijks (de COP=1) en dan zul je zien dat de verwarming nauwelijks iets doet en dat je veel electriciteit verbruikt.

Dat is een fout van de installateur die onvoldoende inzicht heeft in de principes van een warmtepomp maar een veel grotere fout van de overheid die mensen volledig het bos heeft ingestuurd met een volkomen fout advies. Als je ergens wilt klagen moet je dus bij de regering zijn !!!!!

Joey France
1 jaar geleden

WATERpomp?

Opgroeien met sociale media: “Sociale media hebben me gebroken en ook opgebouwd”

Troonrede volkomen los van harde realiteit van 26 steekpartijen met 5 doden in halve maand