in

‘Kleine kans dat Nederland het Spoetnikvaccin krijgt’

54e7d7414351ab14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714c752e7ad59644 640 vaccin

De Europese toezichthouder voor geneesmiddelen en vaccins, EMA, gaat meekijken met de proeven naar het Russische coronavaccin Spoetnik-V. Hiermee komt een snelle toelating van het vaccin op de Europese markt dichterbij.

‘Ik ben heel blij dat EMA ernaar kijkt, want hoe meer vaccins, hoe beter’, aldus Peter Bertens van Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen.

Bertens: ‘Ik hoop dat de gegevens duidelijk maken hoe effectief en veilig het vaccin Spoetnik-V is. Als het Europees Geneesmiddelenbureau er positief over is, dan kan het Russische vaccin toegelaten worden tot de Europese markt en kunnen Europese burgers ermee gevaccineerd worden.’

‘Dat heeft met een aantal zaken te maken. Nederland heeft via Europa al acht vaccins gekocht. Drie daarvan zijn al toegelaten en een vierde komt er mogelijk snel aan. Vier andere worden later dit jaar verwacht. Hiermee kunnen we de hele Nederlandse bevolking vaccineren. Het Russische vaccin is dan niet meer nodig.

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
cash money david icke

Duitse banken weigeren geld stortingen van klanten door negatieve rentetarieven

nuclear 1554144434

Radioactieve stof strijkt vanuit de Sahara neer over delen van Europa