in , , , ,

Klimaatakkoord legt ook uw stukje vlees aan banden: ‘Nog maar twee keer per week’

gehaktbal 1547550842
OpenClipart-Vectors / Pixabay

Als het aan de opstellers van het klimaatakkoord ligt eten we nog maar twee keer per week vlees. Dat blijkt uit doorberekening door het Voedingscentrum, in opdracht van De Telegraaf.

Het eten van vlees is belastend voor het milieu. Nederlanders halen nu gemiddeld 60 procent van hun eiwitten uit dierlijke producten. Dat moet volgens het klimaatakkoord teruggebracht worden naar 40 procent.

In de praktijk betekent dat hooguit één tot twee keer per week vlees,” zo laat Corné van Dooren van het Voedingscentrum weten aan de krant.

Staatssecretaris Mona Keijzer is nog niet overtuigd van het vleesrantsoen, zo laat zij weten in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Je kunt ook op een andere manier de CO2-uitstoot naar beneden brengen. Het wordt allemaal nog doorgerekend,” aldus Keijzer.

“Ik vind dat mensen zelf gaan over hoeveel vlees ze eten. Als is het natuurlijk best wel gezond om een beetje te minderen.”

Toch kiest de staatssecretaris zelf vaak nog voor vlees.

Keijzer: “Ik dacht gisteravond: wat zal ik nou maken? Spaghetti met gehakt of zuurkool met spekjes? Het is spaghetti geworden maar dat andere sluit ik niet uit voor morgenavond.”

Lees verder bij de bron: wnl.tv

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
baby 1547549927

Leuk vooruitzicht: Baby van nu werkt 60 jaar en mag 20 jaar van oude dag genieten

vliegen 1547550345

Ook D66-vliegtaksfan Rob Jetten vliegt aan de lopende band de hele wereld over