in ,

Klimaatalarmisten hebben het zwaar! Glacier National Park verwijdert stilletjes de borden ‘verdwenen tegen 2020’

skeeze / Pixabay

30 mei 2019. St. Mary, Montana. Ambtenaren van het Glacier National Park (GNP) zijn stilletjes begonnen met het verwijderen en veranderen van borden, tekens en overheidsliteratuur die bezoekers vertelden dat de gletsjers van het park naar verwachting allemaal zouden zijn verdwijnen tegen 2020 of 2030.

In de afgelopen jaren was de National Park Service prominent aanwezig in brochures, borden en films die stoutmoedig verkondigden dat alle gletsjers bij het BNP snel wegsmelten.

Maar nu lijken functionarissen van het BNP te worstelen om hun eerdere hysterische beweringen te verbergen of te vervangen, terwijl ze het publiek er niet van bewust maken dat de beweringen onnauwkeurig waren. Teams van Lysander Spooner University die elk jaar in september naar het Park zijn geweest, hebben opgemerkt dat de beroemdste gletsjers van het BNP, zoals de Grinnell- en de Jackson-gletsjer, sinds 2010 groeien en niet krimpen. (De Jackson Glacier gemakkelijk te zien vanaf de Going-To-The-Sun Highway kan het afgelopen decennium wel 25% of meer zijn gegroeid.)

Het middelpunt van het bezoekerscentrum bij St. Mary in de buurt van de oostgrens is een groot driedimensionaal diorama dat laat zien hoe de gletsjers verdwijnen.

Bezoekers drukken op een knop om te zien hoe de diorama in 1850 als een kerstboom oplichtte en vervolgens steeds minder lichten liet zien totdat de diorama volledig donker werd. In september 2018 toonde het diorama een bord met de bewering dat de gletsjers van het BNP naar verwachting tegen 2020 volledig zouden verdwijnen.

Video van het diorama twee jaar geleden.

Maar op een gegeven moment tijdens de afgelopen winter (toen het bezoekerscentrum voor het publiek gesloten was), vervingen arbeiders de ‘gravure' van het diorama tegen 2020 door een nieuw bord dat aangeeft dat de gletsjers zullen verdwijnen in ‘toekomstige generaties'.

Bijna overal zijn de specifieke claims van het park over de op handen zijnde verdwijning van de gletsjer vervangen door meer genuanceerde berichten die aangeven dat iedereen het erover eens is dat de gletsjers smelten. Sommige tekens geven aan dat gletsjersmelting “versnelt”.

Een algemene truc die de National Park Service bij het BNP gebruikt, is om oude zwart-witfoto's van gletsjers van vervlogen jaren (bijvoorbeeld “1922”) weer te geven naast foto's van hetzelfde gletsjers die in recentere jaren zijn genomen en die de gletsjers veel laten zien (zeg “2006”). Iedereen die bekend is met gletsjers in de noordelijke Rockies weet dat gletsjers elke winter negen maanden lang groeien en elke zomer gedurende drie maanden smelten. Aldus kunnen dergelijke fotodisplays zonder nauwkeurige kalenderdatums zeer misleidend zijn.

Vorig jaar verwijderde de Park Service stilletjes haar twee grote stalen vuilnisbakken in het Many Glacier Hotel, dat ‘voor en na' gravures van de Grinnell-gletsjer in 1910 en 2009 uitbeeldde. De stalen beelden gaven aan dat de gletsjer tussen de twee datums aanzienlijk was gekrompen. Maar een virale video gepubliceerd op Wattsupwiththat.com toonde aan dat de Grinnell-gletsjer iets groter lijkt dan in 2009.

De claims ‘tegen 2020' zijn herhaald in de New York Times, National Geographic en andere internationale nieuwsbronnen. Maar geen enkele reguliere nieuwsuitzending heeft enige betekenisvolle berichtgeving gedaan over de schijnbare stabilisatie en het herstel van de gletsjers in het BNP in het afgelopen decennium. Zelfs plaatselijke nieuwsbronnen uit Montana, zoals The Missoulian, Billings Gazette en Bozeman Daily Chronicle, zijn volkomen stil gebleven over dit verhaal.

(Merk op dat de schrijver sinds september 2015 heeft aangeboden om $ 5.000 in te zetten dat de gletsjers van het BNP in 2030 nog steeds bestaan, in tegenstelling tot de gemelde wetenschappelijke consensus. Tot op de dag van vandaag heeft niemand me op mijn aanbod ingehaald.

Extra -video van Roger Roots.

https://www.facebook.com/roger.roots.90/posts/591078988045597

Lees verder bij de bron: Watts Up With That?


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Duitsland wil toegang tot data van alle slimme (huishoudelijke)apparaten voor politiediensten

Blunder: ‘Storing’ bij visumaanvragen: onterecht visa verstrekt aan criminelen