in ,

Klimaatgekte is business: oud CDA staatssecretaris Henk Bleker directeur van omstreden zonnebedrijf

gaat om het bedrijf Groningse bedrijf Powerfield waar Bleker al in de Adviesraad zat. Volgens de oud-staatssecretaris van het CDA voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie onder Rutte I waren de verdachte grondtransacties van het bedrijf volledig volgens de wet.

Het bedrijf is een van de grootste ontwikkelaars van zonneparken in Nederland. Tot nu toe kreeg Powerfield bijna een half miljard euro aan subsidies om zonneparken aan te leggen.

De Stentor:

Uit onderzoek van NRC Handelsblad bleek vorig jaar dat Powerfield sinds 2015 grond voor negen zonneparken kocht met geld van particuliere beleggers.

Voor de grond van vier parken betaalden de beleggers anderhalf tot twee keer de prijs die de directeuren van Powerfield in eerste instantie voor de grond betaalden.

Dat kon doordat verschillende gelieerde vennootschappen van het zonnebedrijf de grond onderling doorverkochten, soms nog op dezelfde dag.

Lees verder bij de bron: fenixx.org

Photo by Guido van Nispen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Politie heeft ineens tijd en haalt blokkeerfries uit huis voor gedwongen DNA afname

Weten waarvoor je werkt: In 2040 gaat de helft van je salaris naar de zorg