in

‘Klimaatimpact importgas groter dan biomassa’ blijkt ‘wc-eend’ rapport

Royal HaskoningDHV, naar eigen zeggen een ‘independent international engineering and project management consultancy', heeft in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie ‘onderzoek' gedaan naar de emissies van ‘houtige biomassa' en .

Waar de NOS een artikel van maakte, met een link naar het HaskoningDHV rapport (.pdf).

In het onderzoek mocht de CO2-uitstoot van de verbranding van ‘houtige biomassa' zoals bepaald volgens de Europese Renewable Energy Directive prettig op nul worden gezet.

Wat ‘houtige biomassa' in vergelijking tot aardgas voor de hele keten van winning, vervoer en verbranding een zeer gunstig CO2-plaatje geeft.

Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend

De NOS maakte niet duidelijk dat de gegeven statistieken niet de feitelijke CO2-uitstoot van biomassa weergeven, maar de CO2-geneutraliseerde uitstoot op zijn Renewable Energy Directive's.

De NOS maakte evenmin melding van het eigenbelang van Royal HaskoningDHV om met een biomassa-gunstig rapport te komen, zijnde, het eigenbelang als bioenergy consultant.

Vals beeld

Dat het Royal HaskoningDHV rapport een vals beeld geeft van biomassa als ‘klimaatvriendelijke' maakte de European Academies Science Advisory Council (EASAC) afgelopen december opnieuw …..

Lees verder bij de bron: TPOok

Photo by mikemacmarketing


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Angela Merkel: 60%-70% van de bevolking raakt besmet met Coronavirus

Schoolleiders willen dat alle scholen dichtgaan!