in

Klimaatschip van 2019 “Ship of Fools” loopt vast in 3 meter dik ijs, zomerijs blijkt uitgebreid

sea ice 1563539035
jodeng / Pixabay

Onze Duitse sceptische vriend Snowfan hier houdt ons op de hoogte van de nieuwste ODEN “Ship of Fools” -poging om door een Arctisch gebied te reizen dat nu ijsvrij is.

De stimulans om de Arctische gangen in de zomer over te steken is enorm. Als je dat doet, betekent dat minstens een week vol roem met de media die je naam uitschreeuwen, samen met schaamteloos gehypte koppen van een ijsklimaat in het poolijs als gevolg van de opwarming van de aarde. In een van deze jaren kan een schip geluk hebben en door de noordwestpassages komen.

Northwest passages

Afbeelding van Ship-Tracker ODEN Snowfan 

En de druk om dit te doen is enorm, want de afgelopen tien jaar is het ijsvolume in het Arctisch gebied zelfs licht gestegen en als die trend aanhoudt, zoals sommigen verwachten, zal de alarmopvolger nooit een nieuwe kans krijgen om erdoorheen te komen. Vorig jaar mislukte .

De nieuwste aflevering “Ship of Fools” dit jaar is een poging van de hierboven genoemde Zweedse ijsbreker ODEN, die hoopt te bereiken. Helaas waren de omstandigheden tot nu toe deze zomer niet zo gunstig als ze hadden gehoopt, meldt Snowfan :

Ship of Fools 2019

Afbeelding: hier .

Dit jaar is het Arctische zee-ijs in het interessegebied op 14 juli (onverwacht) dikker dan vorig jaar, en veel meer dan wat sommige klimaatmodellen en Al Gore een beetje meer dan 10 jaar projecteerden geleden:

Sea ice thickness July 14 2019

In Lancaster Sound en de Barrow Strait (oostelijk toegangspunt tot de NW-passage) is zee-ijs medio juli 2019 tot 3 meter dik, ofwel 2 meter dikker dan medio juli 2018! Bron: DMI Arctic Sea Ice Thickness . Afbeelding: hier .

Ook het tarten van de modellen is de mate van ijsbedekking op 9 juli bij de Baffin inlets Regent – Boothia. In de afgelopen 50 jaar is er weinig trendverandering geweest:

 

Sea Ice Bay of Baffin

Bron: Canadian Ice Service

Het nieuwste op ODEN is volgens CruiseMapper dat het op dit moment goed is. Snowfan schrijft:

In de nacht van 19 juli 2019 week het Ship of Fools ver van de geplande route ten zuidoosten van Coburg Island af en staat deze ochtend ten westen van dit eiland. We wachten met spanning af om te zien of de klimaatdrijvers het dikke ijs op weg naar Byron op 20 juli 2019 zullen overwinnen en op tijd aankomen in Pond Inlet . “

Lees verder bij de bron: notrickszone

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
maan landing 1563538737

De maan landing – Hoe heeft NASA het 50 jaar geleden geflikt?

de nieuwe var regels een drama v

De nieuwe VAR regels, een drama voor ZZP-ers!