in ,

Knettergek! Klimaatakkoord: VVD-fractievoorzitter Dijkhoff neemt afstand van ….Dijkhoff

Alexas_Fotos / Pixabay

In wat weleens het meest stuitende staaltje opportunisme uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis zou kunnen zijn, heeft VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vandaag de handen afgetrokken van het klimaatakkoord.

Tussen de bedrijven door bestempelde Dijkhoff Rob Jetten (fractievoorzitter D66) er ook nog even van een ‘klimaatdrammer’ te zijn.

Het pikante is natuurlijk dat het klimaatakkoord afkomstig is uit de koker van de VVD. Het ontziet grote vervuilers als Shell en wentelt de lasten goeddeels af op ‘burgers’. Tot voor heel kort was Klaas dan ook beretrots op het klimaatbeleid van Rutte III:

Dat veranderde toen de Telegraaf zich tegen het akkoord keerde en de VVD zich realiseerde dat er verkiezingen op komst zijn.

In theorie kan er nu een kabinetscrisis volgen. Voor D66 is het klimaatakkoord een hard punt, maar de partij staat er slecht voor in de peilingen en kan zich eigenlijk geen crisis (en nieuwe verkiezingen) veroorloven. Ik stel dan ook voor de reactie van Rob Jetten met een flinke korrel zout te nemen:

Het lijkt er overigens niet op dat Dijkhoff’s opzichtige poging het PVV-plebs te paaien veel kans van slagen heeft. Op Twitter reageert het plebs vooral met hoongelach:

 

Lees verder bij de bron: Krapuul


Dit artikel is gekozen voor herpublicatie. JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Steun óók het vrije alternatieve nieuws zonder censuur

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

Één reactie

Laat een reactie achter
  1. Knettergek? Nou nee. Ik zie iemand die inziet dat hij verkeerd zat ….. Die dingen heeft uitgezocht en heeft beseft dat hij in de maling werd genomen door het klimaathisterie en besefte dat er helemaal geen CO2 probleem is. Dat het primaire doel is de souverien EU landen voleldig kapot te maken. Cultureel en financieel. Dijkhof krijgt voorlopig mijn volle steun en ik wil graag veel meer van hem horen.
    Duizenden keren beter dan Rat Rutte.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Gejorist, was satire!

Gele Hesjes bestormen Macron’s villa, politie op de vlucht en 60% van de flitspalen gesloopt