in ,

Knettergek! Klimaatakkoord: VVD-fractievoorzitter Dijkhoff neemt afstand van ….Dijkhoff

gekken 1547321961
Alexas_Fotos / Pixabay

In wat weleens het meest stuitende staaltje opportunisme uit de Nederlandse parlementaire geschiedenis zou kunnen zijn, heeft VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vandaag de handen afgetrokken van het klimaatakkoord.

Tussen de bedrijven door bestempelde Dijkhoff Rob Jetten (fractievoorzitter D66) er ook nog even van een ‘klimaatdrammer’ te zijn.

DwtZx63XgAA3FtN.jpg large 768x576 1

Het pikante is natuurlijk dat het klimaatakkoord afkomstig is uit de koker van de VVD. Het ontziet grote vervuilers als Shell en wentelt de lasten goeddeels af op ‘burgers’. Tot voor heel kort was Klaas dan ook beretrots op het klimaatbeleid van Rutte III:

vvd draaien

Dat veranderde toen de Telegraaf zich tegen het akkoord keerde en de VVD zich realiseerde dat er verkiezingen op komst zijn.

In theorie kan er nu een kabinetscrisis volgen. Voor D66 is het klimaatakkoord een hard punt, maar de partij staat er slecht voor in de peilingen en kan zich eigenlijk geen crisis (en nieuwe verkiezingen) veroorloven. Ik stel dan ook voor de reactie van Rob Jetten met een flinke korrel zout te nemen:

Het lijkt er overigens niet op dat Dijkhoff’s opzichtige poging het PVV-plebs te paaien veel kans van slagen heeft. Op Twitter reageert het plebs vooral met hoongelach:

https://twitter.com/visuele/status/1084055369226293248

 

Lees verder bij de bron: Krapuul

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Papst Mekka

Gejorist, was satire!

gele vestjes flitspalen

Gele Hesjes bestormen Macron’s villa, politie op de vlucht en 60% van de flitspalen gesloopt