in ,

Komt er een oorlog aan? Alle Amerikaanse militaire bases wereldwijd naar DEFCON 3 opgeschaald?!

De paraatheid op alle Amerikaanse militaire bases wereldwijd is naar DEFCON 3 opgeschaald. Dat gebeurde eerder tijdens de Cubacrisis in 1962, De Yom Kippuroorlog in 1973 en tijdens de van 9/11.

Tijdens DEFCON 3 mogen de marine en luchtmacht aanvallen uitvoeren. Bronnen in Washington zouden hebben bevestigd dat er nog deze week een militaire operatie tegen een of meerdere Iraanse doelwitten zal worden gestart.

Amerikaanse specialisten zouden in en Saudi Arabië resten van Iraanse kruisraketten hebben aangetroffen. De Saudische olieraffinaderij in Abqaiq zou niet door drones, maar zeker 10 kruisraketten zijn geraakt.

Volgens onbevestigde berichten zou de Saudische luchtafweer slechts één projectiel hebben weten te onderscheppen.

De reparaties op de getroffen raffinaderij gaan volgens Saudi Arabië mogelijk maanden duren. De olieprijzen toonden bij het openen van de markten een record explosie van bijna 20%, waarna de koersen weer wat daalden.

‘Locked and loaded’

Trump twitterde gisteren dat de strijdkrachten ‘locked and loaded’ zijn, maar dat hij wacht op bevestiging uit Riyadh. Zodra de Saudische heersers eveneens officieel als schuldige aanwijzen, dan kan de VS feitelijk niets anders meer dan op korte termijn een vergeldingsaanval uitvoeren. Die zal vermoedelijk gericht zijn tegen Iraanse olie installaties, al is niet uit te sluiten dat ook bases van de Revolutionaire Garde op de korrel zullen worden genomen.

Raketaanvallen op Saudi Arabië en

Analisten zijn bang dat Iran zal terugslaan met nieuwe raketaanvallen op Saudi Arabië, maar wellicht ook op Israël. Waarschijnlijk is dat de reden dat Israël vandaag het aan grenzende luchtruim heeft gesloten.

De afgelopen maanden zijn er regelmatig aanwijzingen en uitspraken geweest die wijzen op een aanstaande grote oorlog tussen Israël en ….

Lees verder bij de bron: Xandernieuws

Photo by Manuel Cernuda


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Kabinet wil statushouders (ook wel ingenieurs, chirurgen en apothekers) interesseren in werken aan het spoor

Rusland installeert S-400 luchtverdedigingssystemen in Noordpoolgebied, alvast voordat Amerikaanse agressie toeneemt