in

Koning Abdullah van Saoedi-Arabië waarschuwt: Westen volgende doelwit van jihadisten/IS

Koning Abdullah van waarschuwt dat de westerse landen het volgende doelwit van de jihadististische dreiging zullen zijn als een ‘snelle' reactie uitblijft. ‘Het kent geen grenzen.' De roepen op tot een wereldwijde coalitie tegen de jihadisten van (IS).

Koning Abdullah werd door de Saoedische krant Asharq al-Awsat en televisiezender Al-Arabiya geciteerd. Hij zei dat ‘het terrorisme geen grenzen kent, en het gevaar ervan verscheidene landen buiten het Midden-Oosten kan treffen'. De jihadisten van IS heersen al met brutaliteit over veroverde gebieden in ë en .

Niets doen is ‘ontoelaatbaar', zegt de Saoedische vorst. ‘U ziet hoe ze (de jihadisten) tot onthoofdingen overgaan en kinderen in de straten afgehakte hoofden laten zien'. ‘Het is geen geheim voor u, wat ze aanrichten en nog zullen aanrichten. Als we ze hun gang laten gaan, ben ik zeker dat ze na een maand in Europa staan en een maand later in Amerika.'

Abdullah riep op het terrorisme bestrijden met ‘geweld, verstand en snelheid'.

via De Standaard.

Foto via AZRainman


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Oorlogszomer, de weg naar de Derde Wereldoorlog

Heeft u hem gekozen? Poolse premier Donald Tusk nieuwe EU-president