in

Koningin Maxima pleit voor digitaal identiteitsbewijs

Koningin Maxima geeft op 21 oktober een toespraak bij het evenement ‘Inclusive Digital ID for a Resilient Recovery from COVID-19’, oftewel een ‘inclusief digitaal identiteitsbewijs voor een veerkrachtig herstel van Covid-19′.

Het gaat om een initiatief van de Wereldbank Groep.

De Rijksvoorlichtingsdienst kondigt aan:

Identiteitsbewijzen zijn van belang om mensen toegang te kunnen geven tot officiële financiële diensten.

Volgens de Wereldbank kunnen wereldwijd circa een miljard mensen hun identiteit niet bewijzen omdat zij geen geldig paspoort of identiteitsbewijs hebben. Miljoenen anderen hebben wel een identiteitsbewijs, maar deze kan niet op geldigheid gecontroleerd worden.

Koningin Máxima gaat in haar toespraak onder meer in op hoe digitale identiteitsbewijzen kunnen bijdragen aan veilige toegang tot financiële diensten als een bank- of spaarrekening, verzekeringen, leningen of pensioenen en het belang hiervan voor economisch herstel voor landen in de context van de coronacrisis.

In april vorig jaar gaf koningin Maxima ook al een toespraak over het ontwikkelen en digitale identiteitsbewijzen.

Wat steekt hierachter? In januari 2019, enkele maanden voordat Maxima haar speech hield, stelde miljardair voor om burgers op grote schaal te laten volgen door de overheid. Hij schreef op zijn blog Gates Notes:

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer 5 nieuwe ruimterotsen op weg naar aarde, mysterieuze nieuwe ‘minimaan’ is geïdentificeerd

Een gure coronawinter staat voor de deur