in

KPN: 7000 ontslagen maar topman krijgt bijna €1 miljoen bonus

3673347878 a201b2b1f2 KPN

Niet alleen de bankiers van deze wereld krijgen exorbitante bonussen. Ook aan CEO’s van andere grote bedrijven worden jaarlijks tonnen of zelfs miljoenen uitgekeerd. Zo ook aan Eelco Blok, opperbaas van KPN. De vakbonden willen dat KPN-voorzitter Eelco Blok afziet van zijn bonus en meer investeert in het bedrijf zelf. De beloning van Eelco Blok is door bonussen binnen één jaar met 50 procent is gestegen naar 2 miljoen euro, terwijl er tegelijkertijd fors wordt bezuinigd op personeel.

Duizenden ontslagen KPN

Bestuursvoorzitter Eelco Blok ontvangt 425.000 euro voor de verkoop van E-Plus en zag ook zijn ‘reguliere’ bonus verdubbelen naar zo’n 500.000 euro. Tegelijkertijd zijn KPN-medewerkers de dupe van bezuinigingen. Sinds het aantreden van Blok in 2011 kondigt het bedrijf voortdurend grote ontslagrondes aan – in een paar jaar tijd verloren meer dan 7000 KPN’ers hun baan. De laatste ontslagronde werd eind vorig jaar aangekondigd, waardoor ruim 500 mensen hun baan verloren.

Meer zekerheid

‘KPN is een prachtig en innovatief bedrijf. Daar blijft niks van over als de directie blijft vasthouden aan krimpen en banen schrappen en zichzelf daarvoor ook nog eens uitbundig beloont. Wij willen dat er nu echt een gedegen langetermijnvisie komt, met meer waardering en zekerheid voor alle medewerkers,’ aldus Joost van Herpen namens de KPN-vakbonden FNV, CNV, De Unie, Qlix en VHP-2.

Cao-onderhandelingen

De huidige cao van KPN loopt 1 april 2015. In de komende onderhandelingen staan de vakbonden op scherp. Zij willen meer zekerheid, werkgelegenheid en koopkracht voor de medewerkers van KPN. Als de bonus van Blok niet wordt geblokkeerd, kan de werkgever op evenredige extra eisen voor het personeel rekenen.

Lees verder via Biflatie.nl.

Photo by mystic_mabel cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bac1203921493cbd 640 tip

Luister gewoon eens naar deze man met een dringende, indringende en belangrijke boodschap

8ecd0a34ecfa06e7 640 stroom

Boosheid over precariobelasting/kabeltaks, deze gemeentelijke belasting vliegt met 16,7% omhoog