‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

Photo by Guido van Nispen

Eerder deze week ontdekte ondernemer Salih Ozcan dat zijn pand in Westpoort was gekraakt tijdens zijn vakantie. Toen Ozcan samen met stadszender AT5 naar binnen wilde, werd hij door schreeuwende krakers zijn eigen pand uitgegooid.

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de niets doet.

Dat zegt opiniemaker Nausicaa Marbe in WNL Opiniemakers op NPO Radio 1.

“Dit is gewoon een bende tuig. Tuig van de richel”, zegt Marbe.” Zij hebben bij mensen ingebroken, alleenwonende studentes geïntimideerd, woningen in bezit genomen terwijl er mensen in zaten. En er gebeurt helemaal niks.”

Door de gebrekkige aanpak krijgen de krakers het idee dat ze in hun recht staan, zo ziet Marbe. “Zowel de gemeente Amsterdam als de politie staan toe dat dit tuig huizen bezet, en de bewoners intimideert.

Als je dit maandenlang toestaat, en uitgeprocedeerden niet in een uitzettingstraject belanden, dan snap ik dat ze denken het recht te hebben om te kraken.”

Wanhoop

Ook Diederik Boomsma, fractievoorzitter

Lees verder bij de bron: wnl.tv


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Migratiestroom schiet omhoog, Turkije-Griekenland: van 60 migranten naar 278 per dag

Amazone-regenwoudbranden zijn onder het gemiddelde … En op landbouwgrond die al was opgeruimd