in , ,

Krankzinnig: bomen kappen, over de hele wereld verschepen, verbranden en dat is zogenaamd ‘duurzaam’

eloneo / Pixabay

Het met grootschalige verbranden van hout voor de opwekking van is ontzettend slecht voor het en de luchtkwaliteit. Wij verzetten ons tegen de komst van de biomassacentrale in Diemen/IJburg in het bijzonder, maar ook tegen het inzetten van biomassa als ‘duurzame’ energiebron in .

Om de stadswarmte van o.a. , Diemen en Almere te “verduurzamen”, werkt Nuon/Vattenfall aan een geraffineerde campagne om de warmte uit hun fossiele bronnen in een nieuw jasje te steken.

Vattenfall heeft in februari 2019 een vergunning aangevraagd bij de Provincie Noord-Holland en de gemeente Diemen om de grootste biomassacentrale van het land te bouwen met een vermogen van 120 megawatt. Deze centrale zal op jaarbasis 18.000 voetbalvelden bos verbranden en dat wordt gesubsidieerd met €200 tot €300 miljoen subsidie uit .

Tevens doen andere energiemaatschappijen een beroep op de SDE subsidiepot van minister Wiebes. Die pot is jaarlijks 8-10 miljard euro en is eigenlijk bestemd voor echte duurzame alternatieven als wind, zon, water en geothermie, maar wordt nu grotendeels uitgegeven aan het verbranden van biomassa in biomassacentrale en als bijstook in kolencentrales.

Het verbranden van hout heeft een zeer negatieve impact op het klimaat, natuur en luchtkwaliteit volgens vooraanstaande wetenschappers, het RIVM en het Longfonds. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat emissies van de toekomstige biomassacentrale veel hoger zijn dan tot nu toe werd aangenomen.

Het gaat om hoge concentraties fijnstof, maar ook om Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) zoals kwik, cadmium en dioxines en furanen. Adviseur Johan Vollenbroek van Mobilisation, een NGO gespecialiseerd in klimaatverandering en biodiversiteit, stelt zelfs dat een afvalverbrandingsinstallatie de voorkeur zou verdienen boven deze biomassacentrale van Nuon/Vattenfall.

Maaike Hillebrand, inwoner van Diemen, startte een die bijna 7000 keer is ondertekend (https://petities.nl/petitions/geen-biomassacentrale-in-diemen-gevaar-voor-onze-gezondheid?locale=nl).

Lees verder bij de bron: Stop de Biomassacentrale Diemen/Amsterdam | whydonate


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wereld geregeerd door satan ...
1 jaar geleden

We leven in 2019 en we gaan terug in technologie naar het jaar nul met windmolens en zonnecellen …. en nu zelfs met hout verbranden. Inderdaad volledig krankzinnig. Nergens in de geschiedenis gingen de technische ontwikkelingen zo snel als de afgelopen eeuw …. En zouden de wetenschappers en ingenieurs dan niet een energie centrale kunnen bouwen die grote hoeveelheden energie op een veilige, duurzame manier zouden kunnen produceren? De werkelijkheid is dat die centrales en batterijen al lang zijn ontwikkeld en door defensie worden gebruikt. Er zijn plenty ontwerpen gemaakt en duizenden patenten van werkbare constructies ingediend …. Alleen wordt dat alles weggehouden door criminele organisaties achter de schermen zoals de Illuminati en organisaties als de SSP. Organsaties die oorlogen uitlokken met false flag operaties en die zelfde organsaties die achter de rampen met Chernobyl; en Fukushima zaten …

Dit nieuws zul je alleen niet op TV en niet in de reguliere dagbladen lezen want de elite heeft een andere strategie namelijk om de mensheid te vernietigen. Er is heel veel gaande achter de schermen en veel kan op internet worden gevonden. Zoek en je zult vinden !!!!
Wordt wakker !

Sander
1 jaar geleden

Mee eens, energie zou veel simpeler opgewekt kunnen worden dan met windmolens en zonnepanelen die kankerverwekkende energie produceert. Voor die windmolens moet mooie stukjes natuur wijken zoals dat nu ook op ons eiland geplandt is.

Video vragenuur IS kinderen: Minister Blok vindt veiligheid van ons Nederlanders allerminst belangrijk

Bananenrepubliek: Geen parlementaire enquête rond zaak-Wilders, PVV-leider woest