in ,

Kredietverzekeraar: in 2019 einde aan terugloop faillissementen

In 2019 is het gedaan met de jarenlange daling van het aantal faillissementen in Nederland. Dat voorspelt kredietverzekeraar Atradius. De firma denkt dat de Nederlandse volgend jaar minder hard zal groeien en dat het aantal bankroeten dan stagneert.

Theo Smid, econoom bij Atradius Nederland, spreekt van een ,,duidelijke trendbreuk” met de periode 2014-2018 waarin het aantal faillissementen ieder jaar stevig daalde.

,,Voor 2019 voorzien we een lagere door het toenemen van de en daarmee het afnemen van de koopkracht”, redeneert hij in een toelichting.

Het niveau van het aantal faillissementen in Nederland daalt dit jaar waarschijnlijk nog wel tot een recordlaagte van 51 procent van dat in 2007, voor het uitbreken van de . Dat het aantal bedrijven dat omvalt daarna eigenlijk amper nog verder omlaag kan, is iets wat in meer landen speelt.

Ook de afname van het wereldwijde aantal faillissementen zal vertragen, denkt Atradius. Voor 2018 voorzien de kenners nog een daling van 4,6 procent, volgend jaar gaat het naar verwachting om een afname met 1 procent.

De rekenmeesters voorzien voor buurland Groot-Brittannië daarbij een toename van het aantal bankroeten, met 6 procent in 2018 en 3 procent in 2019. Dit heeft te maken met de onzekerheid rondom de .

Lees ook eens verder bij de bron: Europa Nu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Telegram zal privédata terroristen delen met opsporingsdiensten

Je kon erop wachten: De Mohammed-cartoonwedstrijd die Geert Wilders wilde houden, gaat niet door