in ,

Kruizen op Italiaanse graven bedekt om andere religies niet te beledigen

OpenClipart-Vectors / Pixabay

De plaatselijke bevolking was geschokt toen ze ontdekte dat de begraafplaats in Pieve di Cento zwarte zeilen had aangebracht om de kruisbeelden op de graven te verbergen.

De zeilen zijn aangebracht tijdens de renovatie van de kapel, voor het geval dat arbeiders van andere geloofsovertuigingen beledigd werden.

– Onder het voorwendsel van respect voor anderen, missen zij respect voor onze katholieke cultuur en onze tradities. Nu is links voorbij het fanatisme.

Dit is een ideologische delirium, zei Giorgia Meloni, leider van de conservatief-populistische partij (FdI).

“De begraafplaats, die zich in Bologna in een stad van ongeveer 7.000 mensen bevindt, heeft ook gemotoriseerde verduisteringsgordijnen geïnstalleerd in een plaatselijke kapel na renovatie om de rooms-katholieke symbolen te verbergen tijdens ceremonies met andere geloofsrichtingen, rapporteert Il Giornale”, schrijft Breitbart.

Naar aanleiding van de berichten over de bedekkingen van de symbolen hebben velen kritiek geuit, waaronder Galeazzo Bignami, afgevaardigde van de Forza Italia, die de verhuizing aan de kaak stelde en zei dat degenen die niet willen beledigen de christelijke waarden veronachtzamen en voegde eraan toe:

“nog meer de nagedachtenis aan onze doden, die ze op een begraafplaats achter ‘gemotoriseerde tenten’ verschuilen
om te voorkomen dat andere religies beledigd zouden kunnen worden”.

Lees verder bij de bron: fenixx.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overlastgevende asielzoekers Ter Apel krijgen eigen pendelbus om te gaan steelroven

Na liegen, bedriegen, waslijst aan kansloze asielprocedures en 5 advocaten verder, mag Armina gewoon blijven