in ,

Kwaliteit drinkwater van heel Nederland in gevaar door bodemverontreiniging

musiking / Pixabay

De kwaliteit van ons drinkwater is in heel Nederland in gevaar. Het kennisinstituut van de drinkwatersector KWR slaat alarm over de vervuiling van het water door industriële stoffen, mest en medicijnresten.

Het grondwater, dat de bron is voor drinkwater, raakt op steeds grotere diepten en met meer stoffen verontreinigd. Dit leidt volgens het KWR tot een verslechtering van de grondwaterkwaliteit die waarschijnlijk onomkeerbaar is.

Nitraat

Naast medicijnresten en industriële stoffen vormen ook nitraat, bodemverontreinigingen en bestrijdingsmiddelen een gevaar.

Nieuwe maatregelen

Vewin, de Vereniging van drinkwaterbedrijven, roept op tot nieuwe maatregelen en waarschuwt dat komende generaties problemen krijgen als er nu niet snel actie wordt ondernomen.

Peter van der Velden, voorzitter van Vewin, zegt dat drinkwaterbedrijven zich zorgen maken ‘over de toename van bestaande en nieuwe bedreigingen’.

Zorgen om de Maas

Gisteren luidden waterbedrijven rond …

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


Wil jij, mij meehelpen om de mensen te informeren?!
Dat kan door berichten te delen of een donatie te doen die ik weer herinvesteer.

Tikkie | iDeal | PayPal

Rapporteren

2 Comments

Laat een reactie achter
  1. Deze week was in het nieuws dat het water in de Maas te laag staat en een dag later dat de kwaliteit van het water in gevaar komt door bodemverontreiniging. Met andere woorden, ze zijn iets aan het bedenken om de prijs van water met vele procenten op te schroeven. Jaag het volk maar weer op kosten, die hebben geld zat.

Iedereen vindt er iets van, jij ook?

Zes weken lang als EU-commissaris gewerkt – een levenslang dik pensioen!

Amsterdam blijft falen: Middeldure nieuwbouw PEPERDUUR door contract foutje