Kwaliteit drinkwater van heel Nederland in gevaar door bodemverontreiniging

drinkwater 1568271870
musiking / Pixabay

De kwaliteit van ons drinkwater is in heel Nederland in gevaar. Het kennisinstituut van de drinkwatersector KWR slaat alarm over de vervuiling van het water door industriële stoffen, mest en medicijnresten.

Het grondwater, dat de bron is voor drinkwater, raakt op steeds grotere diepten en met meer stoffen verontreinigd. Dit leidt volgens het KWR tot een verslechtering van de grondwaterkwaliteit die waarschijnlijk onomkeerbaar is.

Nitraat

Naast medicijnresten en industriële stoffen vormen ook nitraat, bodemverontreinigingen en bestrijdingsmiddelen een gevaar.

Nieuwe maatregelen

Vewin, de Vereniging van drinkwaterbedrijven, roept op tot nieuwe maatregelen en waarschuwt dat komende generaties problemen krijgen als er nu niet snel actie wordt ondernomen.

Peter van der Velden, voorzitter van Vewin, zegt dat drinkwaterbedrijven zich zorgen maken ‘over de toename van bestaande en nieuwe bedreigingen’.

Zorgen om de Maas

Gisteren luidden waterbedrijven rond …

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
EU Dictatorship

Zes weken lang als EU-commissaris gewerkt – een levenslang dik pensioen!

failed 1542644143

Amsterdam blijft falen: Middeldure nieuwbouw PEPERDUUR door contract foutje