in ,

Laat het Amsterdamse GroenLinks maar niet horen: Brussel start met stadstol

geralt / Pixabay

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zal deze legislatuur nog starten met een tol. Wie de hoofdstad wil binnenrijden, zal daarbij een som geld moeten betalen die afhankelijk is van het uur.

Op die manier maakt het Brussels Gewest werk van een soort van rekeningrijden, want tijdens de spits is de tol dan duurder. Dat brengt De Tijd.

Men wilde altijd dat Vlaanderen, Wallonië en Brussel samen de kilometerheffing zouden invoeren, maar Brussel kan niet meer wachten.

Dit des te meer nadat de huidige Vlaamse coalitie (die verlengd wordt) het plan – voorlopig – afvoerde. Wie Brussel zal inrijden, zal dus mogen betalen.

Brussel: Stadstol zal systeem van lage-emissie-zone gebruiken

“We hopen dat de Vlaamse regeringsonderhandelaars nog van gedacht veranderen over de slimme kilometerheffing. Want dat blijft het ideale instrument. Maar we doen het zonder hen als het moet. Er wordt al veel te lang gepalaverd”, zo zegt de Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) in De Tijd.

“De filedruk is te hoog en de luchtkwaliteit slecht. Dat heeft een negatieve impact op zowel de Brusselaars als de pendelaars.”

Om alles af te dwingen, kan de stad rekenen op haar eigen infrastructuur die al gebruikt wordt om de lage-emissiezone te …

Lees verder bij de bron: sceptr


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Een 4e verborgen pentagonstructuur ontdekt via Braziliaanse branden

Amsterdam overspoeld door criminaliteit, college heeft andere prioriteiten: ‘Zuivel en vlees verbieden!’