in , , , , ,

Lagarde en de komende grote systeembanken overname

Aichi8Seiran / Pixabay

Na acht jaar is genomineerd om directrice van de Europese Centrale Bank te worden. De vrouw die zegt dat de twee grootste wereldproblemen de klimaatcrisis en de groeiende  zijn.

Die uitspraak is al treurig genoeg maar waarom komt zij bij de ? Dat is om de zo goed als failliete Europese over te gaan nemen en zo de macht te vergroten.

Als politica en advocaat heeft Lagarde ervaring in het strippen van landen bij de IMF. Deze week kwam het lang verwachte nieuws dat Deutsche Bank 18.000 personeelsleden ontslaat. In Londen kreeg het DB personeel een paar uur de tijd om hun bureaus leeg te ruimen en hun pasjes in te leveren.

Onzeker is of deze reorganisatie de doodzieke reus gaat redden.

Naast de Deutsche Bank zijn er meer Europese banken die op de rand van de afgrond staan. Bijvoorbeeld (UK), BBVA en in feite alle grote Spaanse banken, Societe Generale (Frankrijk) en Credit Suisse om er maar een paar te noemen.

De ECB wordt alleen gedreven door één mandaat: inflatie. Ze hebben in de afgelopen jaren via QE biljoenen euro’s in een soort virtuele gestort zonder veel resultaat. Ook kunnen ze de nog verder verlagen, twee jaar lang tot onder de -1%.

Daarmee pijnigt de ECB de banken nog harder. Wanneer DB en de andere banken als dominostenen gaan omvallen, komt Lagarde in actie en ze gaat deze banken ‘redden’.

Ze komen in handen van de EU staat net zoals….

Lees verder bij de bron: Vrijspreker.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Terreur-zwembad beschermt actief tuigjongeren, zet slachtoffers onder druk géén aangifte te doen

5 extra agenten en een politiekantoor moeten AZC-dorp Ter Apel gaan redden