in , , ,

Lang leve de dictatoriale overheid: Weer een manipulatiebrief bij referendum formulier

De bewoners van de gemeente Hollands Kroon (dat is de kop van Noord Holland, bestaand uit een groot aantal dorpen en buurtschappen) kregen vandaag hun referendumformulier in de bus. Met een toelichting van de . Die toelichting is opgesteld in ogenschijnlijk objectieve taal, maar in werkelijkheid is het een onvervalst staaltje vals framen en spinnen.

Zo laat de overheid aan de weten:

Doel van het verdrag is de handelsbetrekkingen te verdiepen en tevens en veiligheid van zowel Oekraïne als Europa te versterken.

Tja, wie kan daarop tegen zijn, niet. Meer democratie, meer veiligheid, meer handel, dat wil toch iedereen?

Wie de moeite neemt om het verdrag te lezen, zal al snel iets heel anders zien:

Het verdrag gaat over militaire afspraken tussen de EU en Oekraïne, en is dus een vijandelijke verklaring ten aanzien van Rusland.

Het is bovendien helemaal geen handelsverdrag. Het aspect van de handel wordt allang doorgevoerd, maar waar de burger nu over stemt, dan zijn de politieke aspecten. En die politieke aspecten, die in de toelichting van de overheid niet worden gemeld, betekenen: meer afstand van Rusland, meer vriendschap met Oekraïne. Oplettende burgers weten dit overigens allang!

Ook lezen we niet in de overheidstoelichting dat in het verdrag de banden met de EU verder worden aangetrokken. Het is een stap in het proces van voorkoken. De bedoeling is wat niet gezegd wordt: Oekraïne tot EU lid maken.

Ook niet vermeld in de toelichting, is dat de migratie van Oekraïners naar de EU wordt vergemakkelijkt. Er komt een visumvrije zone, en de arbeidsmigratie wordt gestimuleerd.

Vervolgens geeft de overheid een zeer vooringenomen weergave van de voor- en tegenstanders.

Aan de voorstanders wordt uitvoerig aandacht besteed. In een aantal zinnen krijgen de argeloze bewoners van Hollands Kroon te horen: Er zijn handelsvoordelen. Niets wordt gezegd over het ontbreken van handel van enige betekenis voor . En de rechtstaat en de democratie in Oekraïne gaat vooruit. Niets wordt gezegd over de holle frases die daarover in het verdrag te vinden zijn.

En wat zouden de argumenten van het nee-kamp zijn? Daaraan wijdt de indoctrinatiebrief van de overheid slechts één zin:

Tegenstanders vinden Oekraïne een instabiel land dat te kampen heeft met economische en politieke problemen.

Wat een gotspe!

Als we de overheid dus moeten geloven, vinden de nee-stemmers dus eigenlijk dat ze ja-stemmers zijn, want, volgens deze redenatie, kan Oekraïne er alleen maar op vooruit gaan met zo’n geweldig verdrag. Volgens de overheid hebben de nee-stemmers geen enkel argument om tegen het verdrag te zijn! Er zijn, kortom, alleen maar argumenten voor. Dus u weet wat u moet stemmen. Of u maar even wilt tekenen bij het ja-kruisje. Geen enkele aandacht van deze overheid dus voor de toch zeer concrete zes argumenten van Geenpeil tegen dit verdrag. (PDF)

Ook in Velsen stuurde de overheid al een manipulerende flyer mee:

http://www.rtvseaport.nl/2016/03/16/informatieflyer-referendum-sturend/embed/#?secret=aknPYOIXRU

Een overheid die zo omgaat met zijn burgers is een dictatoriale overheid die geen informatie verspreidt maar propaganda. Krijgen we dat soort aanbevelingen voortaan ook bij de stembiljetten? Kunnen we in de toekomst dat overbodige stemmen maar niet beter helemaal overslaan?

Deze sturende overheid lijkt nog niet eens de basisbeginselen van een directe democratie te willen begrijpen. Ze hebben lak aan u, de burger, en begrijpen niet dat de overheid er is voor de burgers in plaats van andersom.

Lees verder bij de Bron: Nieuws van de Dag


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitleg: Vloeibaar koper heeft moeite met vernietigen ‘Big-Mac’

Loonslavernij: Arbeidskosten in Nederland nemen af, sterkste daling na Italië en Cyprus