in , , ,

Lang leve de vaccinatie dwang: ‘De Jonge praat met werkgevers over invoering verplichte QR-code op het werk’

person holding clear glass ball with QR code background

Afgelopen maand zei zorgminister Hugo de Jonge dat hij wil kijken of er een wetswijziging doorgevoerd kan worden waarmee het coronatoegangsbewijs in de ingezet kan worden.

Hij zei zorginstellingen ‘er niet toe te willen verplichten’ om de pas te gebruiken.

Ook in andere sectoren zou de coronapas een praktisch middel kunnen zijn, denkt hij. Samen met de vakbonden en werkgevers wil hij bekijken of dat een optie is, schreef de NOS.

Journalist Annelies Strikkers zegt van enkele bronnen binnen vakbond CNV te hebben gehoord dat De Jonge de laatste tijd in gesprek is met werkgeversorganisaties om een verplichte QR-code voor werknemers in te voeren.

Steeds verder onder druk

Deze geluiden bereiken ook NineForNews. “Wij kregen van onze kennis werkzaam bij de vakbond door dat demissionair minister overleg voert met werkgeversorganisaties om een verplichte QR-code voor werknemers in te voeren, zoals in Italië en inmiddels diverse andere landen,” schrijft iemand.

Er is een petitie in het leven geroepen om dit niet te laten gebeuren. “De Jonge schijnt onze grondrechten nog verder in te willen perken, waaronder het recht om door te werken en in het eigen levensonderhoud te voorzien,” aldus de initiatiefnemers.

“Het beleid lijkt er vooral op gericht mensen steeds verder onder druk te zetten om zich (toch) te laten vaccineren.”

Veel te ver

“En waar de huidige QR-maatregel al veel te ver gaat, geldt dit voor de voorgestelde QR-verplichting op het werk nog sterker,” voegen ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Universiteit van Duisburg-Essen: Geen verhoogd sterftecijfer als gevolg van ‘COVID-19’ in Duitsland

Videospel uit 2009: Vulkaan La Palma veroorzaakt een mega tsunami, gecreëerd door de elite