in ,

Lange lockdown? De grenzen van Nieuw-Zeeland zijn het hele jaar gesloten, het VK ziet geen zomervakantie en de volgende winter wordt weer lockdown, Singapore dreigt met beperkingen voor 5 jaar

De grenzen van Nieuw-Zeeland zullen het grootste deel van dit jaar gesloten blijven terwijl de -pandemie voort woedt, maar het land zal reisarrangementen nastreven met buurlanden en andere Pacifische landen, zei premier Jacinda Ardern dinsdag.

De medische autoriteiten kunnen ondertussen al volgende week een COVID-19-vaccin goedkeuren, zei Ardern, nu de druk toeneemt om met vaccinaties te beginnen nadat het land zijn eerste geval van het nieuwe coronavirus in de gemeenschap in maanden heeft bevestigd.

“Gezien de risico’s in de wereld om ons heen en de onzekerheid van de wereldwijde uitrol van het vaccin, kunnen we verwachten dat onze grenzen het grootste deel van dit jaar zullen worden aangetast”, zei Ardern op een persconferentie.

Om het reizen weer op gang te brengen, hadden de autoriteiten het vertrouwen nodig dat de gevaccineerden COVID-19 niet doorgeven aan anderen, wat nog niet bekend is, of dat er genoeg van de bevolking moet worden gevaccineerd zodat mensen veilig Nieuw-Zeeland kunnen binnenkomen.

Maar beide mogelijkheden zullen enige tijd vergen, zei ze.

“In de tussentijd zullen we reisbellen blijven nastreven met Australië en de Stille Oceaan, maar de rest van de wereld vormt gewoon een te groot risico voor onze en onze om in dit stadium het risico te nemen.”

Het recente geval, bij een vrouw die op 30 december naar Nieuw-Zeeland terugkeerde en positief was getest op de Zuid-Afrikaanse stam van het virus na het verlaten van een verplichte quarantaine van twee weken, leidde ertoe dat Australië onmiddellijk een reisbel met Nieuw-Zeeland stopte voor 72 uur.

Ardern zei dat de geneesmiddelenregulator van het land, Medsafe, eraan werkte om voorlopige goedkeuring te verlenen voor het Pfizer Inc- en BioNTech SE-vaccin.

De eerste vaccins zullen tegen het einde van het eerste kwartaal in Nieuw-Zeeland aankomen, maar de regering wilde dat alles aanwezig was in geval van een eerdere aankomst.

Een harde lockdown en geografisch isolement hielpen het land met 5 miljoen inwoners het nieuwe coronavirus binnen zijn grenzen vrijwel te elimineren.

Nieuw-Zeeland meldde dinsdag 2 nieuwe gevallen van COVID-19 in de door haar beheerde isolatiefaciliteiten en geen nieuwe gemeenschapsgevallen. Het land heeft 65 actieve gevallen, in totaal 1.934 bevestigde gevallen en 25 doden……

Lees verder bij de bron: Worldunity


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Pfizer injecties zorgen voor een bloedbad op Gibraltar

Het IMF waarschuwt nu ook: Scherpe koersdalingen dreigen op de financiële markten