in

Leerlingen afgeperst: ‘Als ik geen geld zou betalen, maakten ze me dood’

Een aantal leerlingen van het IJburg College in  werd een jaar lang getreiterd en afgeperst door vier medeleerlingen, schrijft het Parool. De pesters beroofden de leerlingen van hun iPhone en eisten geldbedragen tussen de vijftig en driehonderd . Eén ouder maakt de chantage nu openbaar.

Zijn zoon in de aangifte: ‘Eén van de jongens zei dat hij me ging meeslepen als een vuile hond aan mijn nek. Ze wilden dat ik ging betalen. Ik moest hun tientallen euro's per maand betalen of in een keer tweehonderdvijftig euro. Als ik dit niet zou doen, dan maakten ze me dood.'

Er waren veel meer leerlingen slachtoffer. De ouders hadden onderling contact over de chantage, maar de was groot. Inmiddels liggen er zes aangiftes op het politiebureau.

De verhalen lijken op elkaar. Een andere leerling werd van het schoolterrein weggelokt, geslagen, bedreigd en gedwongen zijn telefoon af te geven. Ze wilden dat hij enkele honderden euro's zou afstaan en eisten dat hij andere jongens in de val zou lokken. Weer een andere leerling is 300 euro afhandig gemaakt.

Lees verder via Wel.nl.

 

Foto via RobK1964


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Genoeg aardgas tot 2030… en daarna?

Mantelzorgers kunnen voortaan ook meehelpen in het ziekenhuis, nog even en je doet zelf operaties