in ,

Legervoertuigen schermen RIVM-gebouw af voor boze boeren met trekkers

Bij het boerenprotest van morgen staan er legervoertuigen bij het -gebouw in Bilthoven. Dat bevestigt het ministerie van Defensie.

Een woordvoerder van waarnemend burgemeester Den Oudsten van Utrecht, die voorzitter is van de veiligheidsregio, zegt dat die moeten voorkomen dat voertuigen te dichtbij komen.

Er worden ongeveer vijftien legervrachtwagens en zo’n 40 ingezet. Die sluiten straten af.

Volgens de woordvoerder van Den Oudsten moeten die het gebouw van het gezondheidsinstituut afschermen, ook vanwege de werkzaamheden bij het RIVM. Het gebouw zou niet mogen trillen.

Vandaag verbood de Veiligheidsregio Utrecht het om met landbouwvoertuigen naar het protest te komen, omdat de organiserende actiegroep Farmers Defence Force niet kon aangeven hoeveel tractoren zullen afkomen op de demonstratie.

De betogers zijn niet welkom bij het pand van het RIVM, maar mogen demonstreren bij de Biltse Rading. Daar is ruimte voor 2000 mensen.

De boeren voeren actie tegen het stikstofbeleid van het . Ze protesteren met name tegen de geplande verlaging van de toegestane hoeveelheid eiwit in veevoer.

Lees verder bij de bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vangils
8 maanden geleden

Zet Chinese macht mensen het leger in oorlog?

RUTTE CS MOET WEG !!!!
8 maanden geleden

Het wordt tijd dat de regering zich eens gaat beraden of zij de oorzaak niet is van deze ellende.
Deze regering moet zo snel mogelijk weg wil de spanning niet nog groter worden in de samenleving.

A.S.
8 maanden geleden

Tja, ik kan er wel om lachen, want dit was compleet te verwachten. Je moet ook niet massaal in de openbaarheid vertellen waar je een actie gaat voeren, daar wordt op gereageerd.

Maar dit is dus wel wat ons nog vaker te wachten kan staan, het leger tegen de burger, ipv dat zij ons moeten beschermen, dat zouden die groenjassen eens moeten beseffen, zonder de boeren hebben ook zij geen eten.

Toch vaccin tegen corona?
8 maanden geleden

De boeren protesteren omdat het RIVM de uiteindelijk beslissingen neemt. Er is een Nederlander die vlakbij het RIVM gebouwd woont en waar hij vaak langskomt. Hij zei dat hij vrachtwagens gezien had met gigantisch veel vaccins.. VOOR ONS? Je weet natuurlijk niet of dat tegen het zogenaamde corona is. Het was anders dan normaal.

Stijging Corona-gevallen? Hoezo manipulatie..?

Tijd voor een grote schoonmaak bij de politie: 5 agenten ontslagen, 9 op non-actief