in ,

Legervoertuigen schermen RIVM-gebouw af voor boze boeren met trekkers

boerenopstand2

Bij het boerenprotest van morgen staan er legervoertuigen bij het RIVM-gebouw in Bilthoven. Dat bevestigt het ministerie van Defensie.

Een woordvoerder van waarnemend burgemeester Den Oudsten van Utrecht, die voorzitter is van de veiligheidsregio, zegt dat die moeten voorkomen dat voertuigen te dichtbij komen.

Er worden ongeveer vijftien legervrachtwagens en zo’n 40 militairen ingezet. Die sluiten straten af.

Volgens de woordvoerder van Den Oudsten moeten die het gebouw van het gezondheidsinstituut afschermen, ook vanwege de werkzaamheden bij het RIVM. Het gebouw zou niet mogen trillen.

Vandaag verbood de Veiligheidsregio Utrecht het om met landbouwvoertuigen naar het protest te komen, omdat de organiserende actiegroep Farmers Defence Force niet kon aangeven hoeveel tractoren zullen afkomen op de demonstratie.

De betogers zijn niet welkom bij het pand van het RIVM, maar mogen demonstreren bij de Biltse Rading. Daar is ruimte voor 2000 mensen.

De boeren voeren actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ze protesteren met name tegen de geplande verlaging van de toegestane hoeveelheid eiwit in veevoer.

Lees verder bij de bron: NOS

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d0444c55af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c762a78d79e4e 640 coronavirus

Stijging Corona-gevallen? Hoezo manipulatie..?

5485051299 2c6dccbe42 politiebureau1

Tijd voor een grote schoonmaak bij de politie: 5 agenten ontslagen, 9 op non-actief