in , , , ,

Leiders bekend van “Islam, de religie van peace and happiness” reageren bedroefd en geschokt op aanslagen Sri Lanka

Staatshoofden en regeringsleiders hebben unaniem geschrokken gereageerd op het nieuws over de op Sri Lanka. Allemaal zeggen ze ten diepste mee te leven.

De Britse premier Theresa May: ,,Deze gewelddadigheden tegen kerken en hotels op Sri Lanka zijn werkelijk weerzinwekkend. Mijn diepste medeleven gaat uit naar iedereen die getroffen is in deze tragische tijden. We moeten samen sterk staan om ervoor te zorgen dat niemand zijn geloof hoeft te belijden in angst.”

Angela , bondskanselier van : ,,Geschrokken van het nieuws dat christenen op Sri Lanka zijn aangevallen en gedood tijdens Pasen. Terrorisme, religieuze haat en intolerantie mogen niet overwinnen.

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie: ,,Ik heb met afschuw en bedroefdheid vernomen van de explosies op Sri Lanka die zoveel mensen het leven hebben gekost.” En: ,,We staan klaar om te helpen.”

-president Donald Tusk: ,,Een tragische Pasen op Sri Lanka. Mijn gedachten zijn bij de families van hen die zijn gedood bij de aanvallen op kerken en hotels, en bij hen die nog steeds voor hun leven vechten.”

Premier Mark Rutte: ,,Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag.”

Burgemeester Sadiq Khan van Londen: ,,Verschrikkelijk nieuws over de afschuwelijke aanslagen op Sri Lanka, waar onschuldige mensen zijn vermoord en kerken zijn aangevallen tijdens paasdiensten.”

Lees verder bij de bron: Europa Nu

De Sri Lankaanse krant Daily Mirror schrijft dat er in het Shangri-La hotel in Colombo materiaal is gevonden dat wordt gebruikt door islamitische extremisten. Volgens de krant is het nog onduidelijk of de aanslagplegers uit binnen- of buitenland komen.

De Sri Lankaanse minister van Ruwan Wijewardene heeft tijdens een persconferentie gezegd dat de aanslagplegers zijn geïdentificeerd. Het gaat volgens de minister om “terroristische groeperingen“.

Lees verder bij de bron: NOS

Wat zou het toch fijn zijn om religie’s te gaan verbieden..


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mazelen: Geboren vóór het vaccin? Veilig! Geboren na het vaccin? Het is ingewikkeld

Ramp met glyfosaat van gifmengers Bayer/Monsanto nog groter dan gedacht