in

Lekkend lid MH17-identificatieteam op non-actief gezet

Professor George Maat die onderdeel uitmaakt van het identificatieteam van de slachtoffers van de aanslag op de MH17 biedt zijn excuses aan. RTL Nieuws meldde eerder woensdag dat Maat een lezing heeft gehouden over zijn werk waar ook informatie en foto’s van slachtoffers zijn gedeeld.Update 21.08 – Maat is op non-actief gezet. Dat heeft een woordvoerder van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) gemeld.

Maat zegt in de verklaring:

“Het spijt mij zeer dat ik hiermee mogelijk de nabestaanden heb gekwetst of onnodig heb gegriefd.  Dat is nooit mijn intentie geweest. Juist al mijn werk, kennis en ervaring heb ik de afgelopen maanden ingezet voor de nabestaanden om tot een identificatie van hun dierbaren te komen.”

Tijdens een lezing heeft Maat gevoelige informatie over de ramp naar buiten gebracht. Ook heeft hij foto’s van verminkte lichamen en lichaamsdelen van slachtoffers laten zien. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws. De lezing was voor iedereen toegankelijk en nabestaanden wisten van niets.

Lees verder via ThePostOnline.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

MiniDocu: Our Chemical Lives

‘Illegalenakkoord in strijd met Europa-recht’, hoe zit het dan met eigen inwoners?