in , , ,

Lekker bezig mensheid: Nederlandse jeugd massaal aan de jeugdzorg

Free-Photos / Pixabay

De kosten die jeugdzorg met zich meebrengt wordt dit jaar opnieuw duurder. Driekwart van de gemeenten geeft meer geld uit aan de jeugdzorg dan ze vorig jaar hebben gedaan.

Dat is opmerkelijk, omdat gemeenten vorig jaar al te maken hadden met een flinke begrotingsoverschrijding: in 2017 werd er 650 miljoen euro (bijna 20 procent) meer uitgegeven aan de hulp aan jongeren dan ze hadden verwacht.

Dit jaar gaat driekwart van de gemeenten daar nog eens overheen. De helft van de gemeenten in het onderzoek zegt bovendien nu al te weten volgend jaar nog meer te gaan uitgeven.

Gemeenten geven aan als gevolg daarvan minder geld over te houden voor andere gemeentelijke taken. In een kwart van de gemeenten wordt het geld ook weggehaald bij andere posten die niets met de zorg te maken hebben of worden de algemene reserves aangesproken.

De vraag is hoelang gemeenten dat kunnen blijven doen. Meerdere gemeenten staat het water inmiddels tot aan de lippen.

Ook de gemeente Midden-Groningen, waar 1 op de 6 jongeren professionele hulp krijgt, zit in financieel zwaar weer. ‘Als we niets doen kan het tekort op de jeugdhulp over 2018 van 3,9 miljoen euro verdubbelen tot 7,9 miljoen euro.

Meer problemen

Het aantal jongeren dat hulp krijgt loopt al jaren op.

Lees verder bij de bron: Binnenlands Bestuur

Fijn die gescheurde gezinnen waar paps en mams beide werken en de kinderen aan hun lot worden overgelaten of naar de kinderopvang gebonjourd worden.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis e-boek met ongemakkelijke waarheid: The European Illusion

EU wil kritiek (op islam) compleet in de kiem smoren