in

Let beter op je DNA! Ouders radeloos: stamcelmateriaal van kinderen zoek

kalhh / Pixabay

Duizenden ouders vrezen voor de opslag van de navelstrengen van hun kinderen. De Nederlandse stamcelbank Cryo-Save heeft dat materiaal naar verhuisd.

Maar een deel is spoorloos of niet te herleiden. Ook lopen onderzoeken naar illegale praktijken.

Een bedrijf uit Dubai, dat Cryo-Save heeft overgenomen, maakt ondertussen ook aanspraak op het genetische materiaal, blijkt uit onderzoek van deze krant.

Ouders hebben vaak geen idee waar ze aan toe zijn. Ze worden door verschillende partijen bestookt met onduidelijke mails, terwijl het bedrijf zelf onbereikbaar is.

In hebben naar schatting enkele duizenden ouders stamcellen laten opslaan door Cryo-Save. Wereldwijd gaat het om ongeveer 230.000 klanten.

Cryo-Save liet hen direct na de geboorte van een kind bloed en stukjes navelstreng opsturen, en vroor dat in. Bij een toekomstige ernstige zou het gebruikt kunnen worden voor stamceltherapie.

De activiteiten zijn wetenschappelijk omstreden en in enkele Europese landen zelfs verboden.

De Belgische gelastte in 2011 de sluiting van het laboratorium bij Antwerpen, waar Cryo-Save alle stamcellen bewaarde. Toch zette het bedrijf de activiteiten illegaal voort.

Lees verder bij de bron: AD.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Brussel gaat klimaatpact aan met EU-burgers of u nou wil of niet

Zeespiegelstijging, waarom de versnelling maar steeds niet komen wil