in ,

Let op! Aantal ernstige branden neemt fors toe door batterijen gebruik

skeeze / Pixabay

Het aantal ernstige branden is vorig jaar fors toegenomen. Voor een deel komt dat accu’s die exploderen of vlam vatten. Ook de temperatuur en verkeerd menselijk handelen zijn redenen voor de stijging van het aantal branden.

Oscar van Elferen van het Verbond van Verzekeraars verklaart die stijging door een toename van het aantal krachtige batterijen in huishoudens.

Volgens Van Elferen zijn de batterijen die we tegenwoordig gebruiken veel krachtiger dan eerst. ‘Het gaat om de lithium-ion-batterijen. Die zitten in smartphones en tablets, maar ook in e-bikes. Als die batterij valt, is er daarna direct een grotere kans op kortsluiting of doorbranden.’

Ook batterij-onderzoeker Marnix Wagemaker ziet dat we steeds vaker zware batterijen in huis halen.

‘Dan gaat er ook vaker iets mis. Dat kan een interne oorzaak hebben. Er zijn grote kwaliteitsverschillen in die batterijen.

Bij een slecht ontwerp of een productiefout kan er een interne kortsluiting plaatsvinden. Alle energie komt in één keer vrij en vaak is het elektrolyt brandbaar.’

Lees verder bij de bron: BNR Nieuwsradio


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Over de hele wereld komen de burgers in opstand!

Bayer en de Amerikaanse regering hebben willens en wetens HIV aan duizenden kinderen gegeven