Let op! Drie mensen zijn nu overleden aan mysterieuze longziekte na het vapen

mohamed_hassan / Pixabay

Twee sterfgevallen in de zijn nu toegeschreven aan longaandoeningen die verband houden met vapen, en de overheden van die staten nemen maatregelen om de beschikbare soorten e-sigaretten aan te pakken.

Dit is wat je moet weten over deze mysterieuze en de reactie op de uitbraak.

Hoe zijn deze sterfgevallen ontstaan?

In juli ontwikkelde een inwoner van Illinois een longinfectie en stierf na het gebruik van een verdampingsapparaat dat marihuanaolie bevatte. Gisteren zeiden ambtenaren in Oregon dat een inwoner van de staat die e-sigaretten gebruikte ook was overleden na een ziekenhuisopname voor een ernstige longinfectie.

Het is niet duidelijk waarom deze ademhalingsproblemen tot de dood van de mensen hebben geleid. Het kan zijn dat iets in de e-sigaret of de stoffen die erdoor worden gerookt ernstige longontsteking veroorzaken.

Is iemand anders ziek geworden van vapen?

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention () zegt dat vanaf 27 augustus 215 mogelijke gevallen van vapen-gerelateerde ernstige longziekte zijn gemeld door 25 staten. Naast de sterfgevallen in Illinois en Oregon, omvat deze uitbarsting met meerdere staten mensen die hoest, kortademigheid, pijn op de borst, koorts, vermoeidheid, misselijkheid, braken en diarree hebben gemeld.

Deze symptomen ontwikkelden zich over dagen of weken. Sommige mensen komen naar het ziekenhuis met symptomen die op longontsteking lijken en die op ventilatoren zijn geplaatst of op intensive care-afdelingen zijn behandeld.

Weten we of deze symptomen worden veroorzaakt door vapen?

We weten het niet zeker, maar er kan een verband zijn. In elk van deze gevallen meldden mensen het gebruik van e-sigaretten. Maar geen enkel e-sigaretproduct of -stof is in verband gebracht met alle ziekten. De CDC zegt dat recente inhalatie van cannabisproducten en THC, de belangrijkste psychoactieve stof in marihuana, is gemeld bij veel patiënten uit twee staten.

Ann Thomas, een arts voor de volksgezondheid in Oregon, zei in een verklaring dat we de exacte oorzaak van deze ziekten nog niet weten, of dat ze te wijten zijn aan verontreinigingen, aan ingrediënten in de vloeistof die in e-sigaretten wordt gebruikt, of aan de apparaten zelf.

Volgens rapporten in de Washington Post is een mogelijke oorzaak geïdentificeerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Een olie afkomstig van vitamine E werd gevonden in bijna alle cannabismonsters van mensen die ziek werden in New York. Maar die olie werd niet gevonden in tests van de nicotineproducten die waren gebruikt door anderen die ook longproblemen hadden na het vapen.

Dus, zijn e-sigaretten gevaarlijk?

We weten het gewoon niet. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat vapen minder schadelijk is dan het roken van traditionele sigaretten, maar het gebruik van e-sigaretten houdt nog steeds een risico in. “Vapen stelt gebruikers bloot aan veel verschillende stoffen waarvoor we weinig informatie hebben over gerelateerde schade – waaronder smaakstoffen, nicotine, cannabinoïden en oplosmiddelen,” zei CDC-directeur Robert Redfield in een verklaring.

De CDC heeft ook een waarschuwing aan het publiek gegeven om geen e-sigaretproducten op straat te kopen en de apparaten niet te modificeren.

Wat gebeurt er nu?

Volksgezondheidsdiensten in sommige staten dringen er bij mensen op aan onmiddellijk te stoppen met het gebruik van elk soort vapen. Op 4 september werd Michigan de eerste Amerikaanse staat die gearomatiseerde e-sigaretten verbood. De gouverneur van de staat beval het Michigan Department of Health and Human Services om de verkoop van gearomatiseerde nicotinevaporeproducten in winkels en online te verbieden, evenals de marketing van vapenproducten als schoon, veilig of gezond te verbieden.

Deze gearomatiseerde opties worden zwaar op de markt gebracht aan jongeren, die in toenemende mate e-sigaretten gebruiken. De FDA ontdekte in 2018 dat vapen met 78% steeg van 2017 tot 2018 onder middelbare scholieren en 48 procent onder middelbare scholieren.

UPDATE: De staat Indiana bevestigde vrijdag dat een derde persoon ouder dan 18 jaar was overleden aan een ernstig longletsel in verband met een van vapen. De staat zegt dat het in totaal 30 gevallen van longziekte in verband met vapen onderzoekt.

Lees verder bij de bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe migratiecrisis?! Kroatië haalt 1800 gepensioneerde politieagenten terug

Google sluit zich aan bij de farmaceutische industrie