in , , ,

Let op, Prutsers: Bonnenactie politie verschoven naar helemaal niet meer

De politiebonden hebben de actie om het innen van boetes te verhinderen van woensdag naar vrijdag uitgesteld. De actie betreft boetes voor minder dan 20 kilometer per uur te hard rijden en alle overtredingen die een boete van 200 of lager opleveren.

Door software-instellingen aan te passen worden de snelheidsovertredingen en de lagere boetebedragen automatisch weggefilterd uit de bestanden die door de Nationale naar het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) worden gestuurd. Het kost volgens de bonden meer tijd dan gedacht om het filterprogramma op een verantwoorde manier om te zetten.

„De overheid gaat door deze actie miljoenen mislopen”, lieten Gerrit van de Kamp van politiebond ACP en Albert Springer van politiebond NPB vrijdag al weten. Het verhinderen van de boete-inningen gaat voor onbepaalde tijd door.

Lees verder via de Bron: Reformatorisch Dagblad

UPDATE:

De plannen van de politiebonden om het innen van boetes te verhinderen zijn van tafel. De bonden durven de acties toch niet aan, omdat de risico’s voor het computersysteem dat de verkeersboetes verwerkt niet goed zijn in te schatten.

De actie zou woensdag beginnen, maar werd eerder al uitgesteld tot vrijdag. Het was de bedoeling dat voor elkaar te krijgen door instellingen van de software van het systeem te wijzigen. Bij nader inzien zijn de risico’s van het wijzigen van het systeem volgens de bonden niet goed in te schatten.

Lees verder via de Bron: Telegraaf.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Zorgpremie 2016 stijgt harder dan VWS verwacht

OMG, met je tech: Pacemaker gehackt, hack insulinepomp geen probleem