in , , ,

Letterlijk levensgevaarlijk: NSA overweegt informatie van medische hulpmiddelen te vergaren

20850194411 67cc8087c1 hart monitor

De NSA kijkt naar mogelijkheden om van apparaten die als medisch hulpmiddel te boek staan, zoals pacemakers, informatie te vergaren. Ook ziet de organisatie mogelijkheden in het almaar groter worden ‘internet-of-things’, waarmee veel meer apparaten af te luisteren zijn.

Dat zei topman Richard Ledgett tijdens een bijeenkomst over militaire technologie in de Amerikaanse hoofdstad Washington, waarover The Intercept bericht.  Het zou een ‘niche in de set met tools’ kunnen worden, aldus Ledgett.

Tegelijkertijd kijkt NSA ook naar externe risico’s van biomedische apparaten. Zo is er nog geen NSA-medewerker die voorzien moest worden van een medisch hulpmiddel die externe verbindingen kan leggen, maar zodra dit het geval is, zal dit waarschijnlijk voor hoofdbrekens zorgen, aldus Ledgett.

Het bleek namelijk al verscheidene malen dat apparaatjes zoals pacemakers in sommige gevallen te hacken zijn door kwaadwillenden.

Tevens liet Ledgett weten geïnteresseerd te zijn in het opkomende fenomeen internet-of-things, waarbij allerlei apparaatjes van een internetverbinding worden voorzien en kunnen communiceren. Dit biedt voor de NSA mogelijkheden om in te breken en informatie te vergaren.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by U.S. Naval Forces Central Command/U.S. Fifth Fleet cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hsbc

Schandaal: De grootste Europese bank kijkt in de kluizen van klanten!

2162005037 c8147fa035 dna test

DNA-test in job-assessments: Heb jij het juiste DNA voor de job?