in , , ,

Letterlijk levensgevaarlijk: NSA overweegt informatie van medische hulpmiddelen te vergaren

De NSA kijkt naar mogelijkheden om van apparaten die als medisch hulpmiddel te boek staan, zoals pacemakers, informatie te vergaren. Ook ziet de organisatie mogelijkheden in het almaar groter worden ‘internet-of-things’, waarmee veel meer apparaten af te luisteren zijn.

Dat zei topman Richard Ledgett tijdens een bijeenkomst over militaire in de Amerikaanse hoofdstad Washington, waarover The Intercept bericht.  Het zou een ‘niche in de set met tools’ kunnen worden, aldus Ledgett.

Tegelijkertijd kijkt NSA ook naar externe risico’s van biomedische apparaten. Zo is er nog geen NSA-medewerker die voorzien moest worden van een medisch hulpmiddel die externe verbindingen kan leggen, maar zodra dit het geval is, zal dit waarschijnlijk voor hoofdbrekens zorgen, aldus Ledgett.

Het bleek namelijk al verscheidene malen dat apparaatjes zoals pacemakers in sommige gevallen te hacken zijn door kwaadwillenden.

Tevens liet Ledgett weten geïnteresseerd te zijn in het opkomende fenomeen internet-of-things, waarbij allerlei apparaatjes van een internetverbinding worden voorzien en kunnen communiceren. Dit biedt voor de NSA mogelijkheden om in te breken en informatie te vergaren.

Alles bij de bron; Tweakers

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by U.S. Naval Forces Central Command/U.S. Fifth Fleet cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Has
4 jaren geleden

.
In NL zit ook zo’n afdeling -die zich hier mee bezig houdt. Verint Systems.een Israelische Firma. Nederlanders zijn makkelijke schapen die lopen graag achter hun bedriegende overheid aan. De NL. burger verkoopt graag zijn ziel aan de duivel. En heeft totaal geen gevoel voor / met privacy -en vindt alles best.

Henk
4 jaren geleden

hier gaat Schippers werken met haar ervaring in de zorg. En neem t haar man mee. De laatste is Rencus opgevolgt en wordt nu betaald door de Big Farma

Han
Antwoord aan  Henk
4 jaren geleden

Dan laat ze klonen maken van Neoliberalen -met een hoog criminaliteits gehalte
.
Zoals in de – The Boys from Brazil

Jef
4 jaren geleden

Er komen dadelijk meer politici op straat.
Er liggen dan en hoop banen ze zelf hebben gecreerd

Schandaal: De grootste Europese bank kijkt in de kluizen van klanten!

DNA-test in job-assessments: Heb jij het juiste DNA voor de job?