in ,

LEUGEN: CBS zegt dat u rijker bent geworden

Ons aller CBS komt met een epische visualisatie over hoe we de afgelopen jaren veel rijker zijn geworden. De financiële problemen van de afgelopen jaren ten spijt (allemaal de schuld van de media en de ) sinds 1950 zijn we gemiddeld zo'n 4,5 keer zo rijk geworden, dixit CBS.

Het CBS gaat u dus ook overtuigen dat het helemaal zo slecht niet is anno 2014. Nou zijn wij ook de minste niet, dus laten we de proef op de som nemen en kijken of het CBS gelijk heeft. Spoiler alert: u bent wel rijker, maar houdt niet meer over.

4,5 keer meer uitgeven?

Volgens het CBS gaven we namelijk in 1950 omgerekend €11 per week uit en nu €314, inclusief zou dat 4,5 keer zoveel zijn. Nemen we de consumentenprijzenindex – die gebaseerd is op de jaarlijkse inflatie – dan is die sinds 1950 ongeveer 8,79 keer zo duur geworden. Dat betekent dat producten die in 1950 €11 kostten nu €96,69 moeten kosten en u dus slechts 3,25 keer zoveel uitgeeft. Die 4,5 keer meer uitgeven is dus onjuist.

Lees verder via 925.nl.

 

Foto via Skley


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onvoldoende huurwoningen door huisvesting asielzoekers, oplossing is Hollandse huurders uitzetten?

Pak zakkenvullen netbeheerder Liander aan