in , , ,

Leuk, dat handelsverdrag: Na Oekraïense fraude kip nu ook kooi-eieren die in de EU niet meer geproduceerd mogen worden

De import van eieren en eiproducten door de steeg in de eerste 7 maanden van dit jaar tot 19.581 ton ei-equivalent. Met die maat worden hele eieren, vloeibaar eigeel en eipoeder onder dezelfde noemer gebracht.

Het volume is bijna verdubbeld (90,5%) ten opzichte van dezelfde periode in 2017.

Die verdubbeling is vooral het gevolg van de invoer van eieren uit . Het land tussen de EU en Rusland levert 48,5% (9.490 ton) van de totale import. Dat is ruim twintig keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar; toen kocht de EU nog slechts 451 ton in vanuit Oekraïne.

Krachtens een handelsverdrag met de EU kan Oekraïne goedkope kooi-eieren naar de EU exporteren, terwijl die in de EU niet meer geproduceerd mogen worden.

Lees verder bij de bron: Foodlog

Dit verzin je toch niet? Eerst een vrijhandelsverdrag afsluiten, waarvan iedere simpele ziel dit soort dingen van te voren zag aankomen en dan nu piepen dat het allemaal niet zo goed is en grote economische schade toebrengt…..

De Europese Commissie is niet blij met de tariefvrije export van Oekraïens kippenvlees naar de EU.

Vanwege het vrijhandelsverdrag met Oekraïne worden hierover geen heffingen afgedragen, waardoor het een geduchte concurrent is voor de Europese pluimveesector.

CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik had vragen gesteld over de ,,grote economische schade’’ voor producenten in de EU door de ,,frauduleuze kipimport’’.

Vrijhandelsverdrag afgesloten, nu grote economische schade. Brussel baalt en huilt van invoer Oekraïense frauduleuze kip

EU-handelsverdragen brengen gezond en veilig voedsel in gevaar


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

10 Miljoen auto’s in Nederland, maar gelukkig heeft Groningen “rookvrije” straten

Feestje! Wie wil er een gratis VPN service voor een jaar? Ja natuurlijk willen jullie dat!!