in ,

Leuk dat participeren: Mantelzorgers nog steeds van kastje naar de muur

Mantelzorgers zijn dagen aan het rondbellen, naar de gemeente, zorgaanbieders, verzekeraars, SVB of CAK voor de juiste informatie. Instanties geven geen duidelijkheid, geen betrouwbaar antwoord en verwijzen onderling niet goed door. Dat blijkt uit een peiling van Mezzo, de landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg. Mezzo,

Belastend

Bijna vier maanden na het overhevelen van zorgtaken naar gemeenten worden honderdduizenden mantelzorgers nog altijd van het kastje naar de muur gestuurd door gemeentelijke instanties, concludeert Mezzo. Gemeenten sturen mantelzorgers naar Mezzo met de vraag of zij in aanmerking komen voor mantelzorgwaardering. Dit betekent dat gemeenten onvoldoende weten dat zij de mantelzorgwaardering moeten regelen en daarvoor budgeten ter beschikking hebben. Juist deze regelzaken, ervaren mantelzorgers als belastend.

Ingewikkelde regelgeving

Volgens het kwartaalonderzoek maakt ruim 80 procent van de mantelzorgers zich geregeld zorgen over de ingewikkelde nieuwe regelgeving. Bovendien komen steeds meer mantelzorgers in financiële problemen, mede doordat zij met extra kosten te maken krijgen en vaak gedwongen worden om minder te gaan werken. Ongeveer 60% van de mantelzorgers zegt dat zijn of haar gegevens wel bekend zijn bij de gemeente, maar daarbij komt het gevoel dat de gemeente onbekend is met het achterliggende verhaal.

Bron: Binnenlands Bestuur


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ga zo door Rutte: Bezuinigingen veiligheidsregio eist leven

Politie, kudtburgerpestactie: “Het volk heeft deze regering gekozen dus pakken wij hun ook.”