in , ,

Leuk we gaan weer vaccineren: Zikavirus heeft explosief pandemisch potentieel

In het vakblad Journal of the American Medical Association waarschuwen de wetenschappers dat het zikavirus nu een ‘explosief pandemisch‘ potentieel heeft.

Dringend

Ze hekelen dat de nog geen leidersrol op zich heeft genomen in de strijd tegen de ziekte en roepen de organisatie op om dringend een expertencomité op te richten. ‘Het te laat in actie schieten tegen de - heeft duizenden levens gekost.’

Voor het virus bestaat nog geen remedie of vaccin en het kan volgens de wetenschappers nog minstens drie tot tien jaar duren voordat een effectief vaccin beschikbaar is.

Het zikavirus, voor het eerst ontdekt bij apen in het Oegandese Zikawoud in 1947, wordt overgedragen door de muggensoort ‘Aedes aegypti’ en zorgt voor heel wat gezondheidsklachten, zoals koorts, uitslag of spierpijn. Er wordt echter aangenomen dat het vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen.

Lees verder bij de Bron: Knack.be

RIVM: 12 mensen met zikavirus in Nederland

Volgens het Rijksinstituut voor en Milieu (RIVM) is het ook in Nederland opgedoken: 12 Nederlanders die in Suriname besmet zijn geraakt.

Het virus, overgebracht door de tropische Aedesmug, leidt niet bij iedereen tot klachten, maar 25% heeft er last van. Als zich ziekteverschijnselen voordoen, zijn die meestal na 2 tot 7 dagen zonder problemen verdwenen. Verspreiding in Nederland is onwaarschijnlijk.

Daniel Lucey, hoogleraar microbiologie en immunologie in Amerika: ‘De efficiënte en gecoördineerde aanpak moet echt beter. Het virus moet worden aangepakt door een gecoördineerd, effectief en transparant internationaal leiderschap, met inbegrip van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het onderzoek naar de ontwikkeling van antivirale geneesmiddelen en vaccins is reeds gestart, maar er moet veel meer vaart achter worden gezet’.

Overigens bleek recentelijk dat zika mogelijk ook seksueel overdraagbaar is.

Lees verder bij de Bron: Wel.nl

Wij presenteren u het Zika virus. Betaald door de Foundation.
Verspreid door genetische muggen uitgezet in Brazilië.
Het virus zorgt letterlijk dat mensen minder hersens krijgen.
Op zich is dat geen probleem want de meeste mensen gebruiken ze toch niet vandaag de dag.
Kijk even naar de ….

video is verwijderd


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Aantal woning ontruimingen opnieuw gestegen

U wordt keihard voorgelogen – voorbeelden