in

Levensbedreigende schimmel ontdekt bij kwart coronapatiënten op IC

52e9dd474e54ae14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85257714e712d7bd69348 640 corona hospital

Uit recent onderzoek van het Radboud UMC, LUMC en het RIVM op longweefsel van ernstig zieke coronapatiënten bleek 1 op de 4 patiënten besmet met de Aspergillus fumigatus.

Dit is een schimmel die overal in het milieu voorkomt, maar bij mensen met verstoorde afweer kan gaan woekeren in de longen.

Professor Paul Verweij (Radboud UMC) spreekt van een “opmerkelijk hoog percentage, met grote gevolgen voor de overlevingskans”. De helft van de IC-coronapatiënten die de schimmelinfectie oploopt, komt te overlijden.

Dit is een bijna twee keer zo hoge sterftekans als bij patiënten die schimmelvrij zijn. De onderzoeksresultaten moeten volgens Verweij aanleiding geven tot een “ad hoc aanpassing van de behandelprotocollen voor COVID-19 op Intensive Cares.”

Artsen zijn bekend met de aspergillusschimmel bij ernstig zieken, maar volgens medisch microbioloog Ed Kuijper (LUMC en RIVM) gaat het doorgaans om mensen met een ernstig verstoorde afweer, zoals leukemiepatiënten.

“Dat het ook bij mensen met een virusinfectie op zo’n grote schaal voor kan komen, is echt zorgwekkend,” aldus Kuijper.

Uit recent onderzoek naar grieppatiënten was al naar voren gekomen dat ook die groep vaker met schimmel te maken krijgt dan verwacht. Nu blijkt dat hetzelfde te zijn voor coronapatiënten.

Verweij vermoedt dat de afweerremmer dexamethason hier ….

Lees verder bij de bron: Blik op nieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
26031834658 e782e604be grapperhaus

Hoera! Plan Grapperhaus voor aftappen van Facebook en WhatsApp sneuvelt voortijdig

stem fraude

Nederland vuistdiep in frauderend stemmachine bedrijf Smartmatic