in , , , , , ,

Levensonderhoud fors duurder, verborgen armoede en miljarden op de plank in Den Haag

Er zijn twee mogelijkheden: Of we worden als land bestuurd door complete randdebielen of we worden bedonderd.

Dankzij de krankzinnige verhoging afgelopen januari zijn gezonde zaken zoals groente en fruit duurder geworden en ondertussen liggen er in Den Haag miljarden ’s op de plank.

Het NOS journaal begon woensdagavond niet voor niets met een stuk “damage control”. Het allereerste item dat ze brachten ging over hoe gelukkig wij Nederlanders wel niet zijn en hoeveel vertrouwen we wel niet hebben in en overheidsinstanties.

Dat soort propaganda is hard nodig, want in werkelijkheid hebben we te maken met een heel ander beeld. In werkelijkheid hebben we te maken met datgene waarvoor wij al sinds Prinsjesdag waarschuwen. En dat is dat mensen er eerder op achteruit zullen gaan dan vooruit dit jaar.

Dezelfde woensdag dat de NOS kwam met het “damage control” verhaal over hoe gelukkig wij Nederlanders wel niet zijn, kwam de gedrukte Telegraaf met een groot artikel op de voorpagina over hoe er helemaal geen koopkrachtverbetering is, omdat de hoger is dan de inkomensstijgingen. Stijgingen die er niet of nauwelijks zijn geweest.

Wat er wel is geweest en nog steeds is, is een fors duurdere energierekening dankzij Den Haag en een fors hogere prijs voor levensmiddelen en groente en fruit, dankzij Den Haag.

Zou er werkelijk één iemand zijn in datzelfde Den Haag die antwoord kan geven op de vraag, waarom de BTW op elementaire levensbehoeften met 50 (vijftig!!!) procent verhoogd moest worden?

Bevond ons land zich in een en moest daarom iedere burger dieper in de buidel tasten? Omdat Den Haag dat geld dringend nodig had omdat anders het voortbestaan van ons land in gevaar kwam?

Nee, het tegenovergestelde was het geval: 

Het derde kabinet heeft het eerste volle regeringsjaar 11,4 miljard euro overgehouden. Het begrotingsoverschot in 2018 komt met 1,5 procent daardoor fors hoger uit dan de 0,5 procent waarmee in de begroting was gerekend. 

En dan komt het bericht dat dit alles is gebeurd, omdat het kabinet moeite heeft met geld uitgeven: 

De miljardeninvesteringen van het derde kabinet Rutte komen nog niet uit de verf. Volgens de Algemene Rekenkamer ontbrak het in het eerste volle jaar van de nieuwe regeringsploeg aan ‘zichtbare resultaten’ en komt geld ‘moeilijk aan het rollen’. 

Als we even wat dingen samenvatten:

Veel mensen kunnen nauwelijks meer gezonde dingen kopen zoals groente en fruit vanwege de 50 (vijftig!!!) procent BTW verhoging, terwijl Den Haag dat geld helemaal niet nodig heeft.

Iedere dag en iedere week lopen er mensen te sappelen om de eindjes aan elkaar te knopen omdat hun loon, of pensioen nauwelijks is gestegen, maar hun uitgaven wel alarmerend, terwijl Rutte en consorten “ een probleem” hebben met het uitgeven van geld.

Er wordt in ons land alsmaar gepraat over groei en hoe goed we het wel niet doen, terwijl om ons heen het schip van de wereldhandel in razend tempo aan het zinken is.

Lees verder bij de bron: Niburu.co

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/de-mondiaal-verborgen--van-15-miljoen-huishoudens-meer-dan-1-op-de-5-heeft-geldproblemen/

https://wordpress-517714-1645753.cloudwaysapps.com/het-grote-taboe-de-verborgen-armoede-in-onze-welvaartsstaat/


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
FD Verburgh
1 jaar geleden

Die “miljarden”zijn voor de EU

Vaste Eurokoers in de EU is ramp
1 jaar geleden

Wat je vooral in NL ziet is hoe slecht de vaste koers werkt voor Nederland. Normaal gesproken zou de koers van de gulden zijn gestegen in tijden met een goed draaiende economie. Met de een maal te laag vastgestelde koers van de gulden (dank zij Zalm) werken we keihard maar we worden er niets wijzer van. Je fietst continu in de eerste versnelling. Leuk voor bedrijven met lage arbeidskosten. Overschot op de begroting (gaat fijn naar de EU). Voor de werknemers een ramp. Mannen en vrouwen moeten beiden werken anders redden zij het niet. Zij kunnen niet op vakantie terwijl het klimaat in NL niet ideaal is ….
Je ziet dat de bedrijven en de overheid in de nieuwste gebouwen zitten met allemaal nieuwe machines en de mensen kopen tweedehands spullen op Marktplaats.

In de zuidelijke landen is de Euro te duur. Prijzen in winkels zijn te hoog (vinden wij ook als vakantiegangers). Te hoge lonen. Gevolg is lage export, werkloosheid, tekort op de begroting.
Het gevolg is dat de ECB continu geld aan het printen is terwijl er geen oplossing wordt gecreëerd voor het echte probleem ….

Maar omdat de EU een orgaan is opgezet door banken en grote bedrijven hebben ze schijt aan de burgers. Totdat de burgers het zo zat worden dat de EU wordt afgebroken ….
Dus zo snel mogelijk terug naar een wisselkoers …. is de enig zinnige oplossing.
De zoveelste blunder van de EU ….

EUnough
1 jaar geleden

Nergens openlijk vermeld is het doel van de EU een communistisch regime zoals in Rusland. Als de globalisten hun zin krijgen verdwijnt al dat Nederlandse geld in de grote pot. Nederlandse burgers pisnijdig, Rutte zielsgelukkig want hij mag de tas van Rothschild dragen en een heleboel tevreden mensen die niets hadden superblij. Voor de korte termijn want dan is het geld op en wil niemand werken. Natuurlijk gaat het niet werken daarom is het ook een fascistische staat, een politiestaat. En dat gaat natuurlijk niet werken omdat de mensen dat helemaal niet willen en niet rusten eer dat dat systeem weg is.

Laten we hopen dat de EU al voor die tijd weg is. Dat is voor iedereen het beste.

jan schuijt
1 jaar geleden

Even n misverstand uit de weg ruimen, de economie wordt niet meer door de politiek met ( behulp van vroeger t geloof ) maar door de multinationals c.q. de BIS bank -Rockefellers – Amerika- mega industrie geregeld ,door dat je mag stemmen lijkt t of je mag meebeslissen ,maar helaas , zij moeten ons tevreden houden met voor en tegens ,anders missen zij door t lobbieen misschien later een baan .Hoeveel keer hebben we dit al niet meegemaakt met mensen die de politiek verlaten voor n gigantisch jaarsalaris ?? en va A opeens B worden ? De multinationals willen via d e z.g.n. vluchtelingen gewoon goedkoper personeel aantrekken ,niet wetende dat ze alleen maar gelukzoekers en kriminelen aantrekken , maar ook ons op meer kosten op te zadelen om ( vul dit zelf maar in ) dus gaan we zelf wel harder werken (uitkering trekkers versterken dit ) dus waarom zou ik gaan stemmen? Voor wie zou ik ? voor diegene die € 4000,– aan bijkomende kosten mag opstrijken zonder n bonnetje ????? zo, laat hierdoor uw gedachten maar even rondcirkelen . Zij die alles weten doen het – Zij die minder weten onderwijzen het -zij die niets weten voeren t bevel. Dit is mijn boodschap en hiermee moet u maar doen!

De al 20 jaar durende strijd om deksel van geo-engineering doofpot te halen

Nieuwe studie: Mazelenuitbraken doen zich voor bij sterk gevaccineerde mensenpopulaties