in , , , , , ,

Levensonderhoud fors duurder, verborgen armoede en miljarden op de plank in Den Haag

Er zijn twee mogelijkheden: Of we worden als land bestuurd door complete randdebielen of we worden bedonderd.

Dankzij de krankzinnige BTW verhoging afgelopen januari zijn gezonde zaken zoals groente en fruit duurder geworden en ondertussen liggen er in Den Haag miljarden ’s op de plank.

Het NOS journaal begon woensdagavond niet voor niets met een stuk “damage control”. Het allereerste item dat ze brachten ging over hoe gelukkig wij Nederlanders wel niet zijn en hoeveel vertrouwen we wel niet hebben in overheid en overheidsinstanties.

Dat soort propaganda is hard nodig, want in werkelijkheid hebben we te maken met een heel ander beeld. In werkelijkheid hebben we te maken met datgene waarvoor wij al sinds Prinsjesdag waarschuwen. En dat is dat mensen er eerder op achteruit zullen gaan dan vooruit dit jaar.

Dezelfde woensdag dat de NOS kwam met het “damage control” verhaal over hoe gelukkig wij Nederlanders wel niet zijn, kwam de gedrukte Telegraaf met een groot artikel op de voorpagina over hoe er helemaal geen koopkrachtverbetering is, omdat de inflatie hoger is dan de inkomensstijgingen. Stijgingen die er niet of nauwelijks zijn geweest.

Wat er wel is geweest en nog steeds is, is een fors duurdere energierekening dankzij Den Haag en een fors hogere prijs voor levensmiddelen en groente en fruit, dankzij Den Haag.

Zou er werkelijk één iemand zijn in datzelfde Den Haag die antwoord kan geven op de vraag, waarom de BTW op elementaire levensbehoeften met 50 (vijftig!!!) procent verhoogd moest worden?

Bevond ons land zich in een en moest daarom iedere burger dieper in de buidel tasten? Omdat Den Haag dat dringend nodig had omdat anders het voortbestaan van ons land in gevaar kwam?

Nee, het tegenovergestelde was het geval: 

Het derde kabinet heeft het eerste volle regeringsjaar 11,4 miljard euro overgehouden. Het begrotingsoverschot in 2018 komt met 1,5 procent daardoor fors hoger uit dan de 0,5 procent waarmee in de was gerekend. 

En dan komt het bericht dat dit alles is gebeurd, omdat het kabinet moeite heeft met geld uitgeven: 

De miljardeninvesteringen van het derde kabinet Rutte komen nog niet uit de verf. Volgens de Algemene Rekenkamer ontbrak het in het eerste volle jaar van de nieuwe regeringsploeg aan ‘zichtbare resultaten’ en komt geld ‘moeilijk aan het rollen’. 

Als we even wat dingen samenvatten:

Veel mensen kunnen nauwelijks meer gezonde dingen kopen zoals groente en fruit vanwege de 50 (vijftig!!!) procent BTW verhoging, terwijl Den Haag dat geld helemaal niet nodig heeft.

Iedere dag en iedere week lopen er mensen te sappelen om de eindjes aan elkaar te knopen omdat hun loon, uitkering of nauwelijks is gestegen, maar hun uitgaven wel alarmerend, terwijl Rutte en consorten “ een probleem” hebben met het uitgeven van geld.

Er wordt in ons land alsmaar gepraat over groei en hoe goed we het wel niet doen, terwijl om ons heen het schip van de wereldhandel in razend tempo aan het zinken is.

Lees verder bij de bron: Niburu.co

De mondiaal verborgen armoede van 1,5 miljoen huishoudens: Meer dan 1 op de 5 heeft geldproblemen

Het grote taboe: De verborgen armoede in onze welvaartsstaat


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De al 20 jaar durende strijd om deksel van geo-engineering doofpot te halen

Nieuwe studie: Mazelenuitbraken doen zich voor bij sterk gevaccineerde mensenpopulaties