in , , , ,

Lidstaten gebukt onder bezuinigingen: EU bouwt een nieuw hoofdkwartier voor 320 (!) miljoen euro

De heeft de ‘toenemende populistische woede en euroscepsis’ in de eurozone aangepakt met een splinternieuw hoofdkwartier ter waarde van 320 miljoen .

Terwijl veel overheden de broekriem moeten aanhalen, trekt Brussel bijna een half miljard uit voor een nieuw hoofdgebouw.

Volgens de Belgische architect Philippe Samyn is het futuristische gebouw ‘een symbool voor de unie die het continent moet blijven verenigen’.

Veel kritiek

Hij voegde toe dat het pand ‘ook de transparantie van Brussel moet weerspiegelen’.

De Europese Unie heeft juist veel kritiek gekregen op de bouw van het peperdure hoofdkwartier, in een tijd van grote economische problemen in veel lidstaten.

“Het is een vreemde paradox: het gebouw zit vol ramen, maar is helemaal niet transparant,” zei architect en activist Marco Schmitt tegenover The Guardian. “Het volk heeft geen idee wat daarbinnen gebeurt.”

Achter gesloten deuren

Wat dat betreft verandert er volgens Schmitt weinig. De Europese Commissie bespreekt alles nu ook gewoon achter gesloten deuren.

De komt als het gaat om architectuur in Brussel vrijwel overal mee weg, aldus Schmitt.

“De Belgische elite heeft ermee ingestemd een deel van de stad op te offeren om de instituties tevreden te stellen,” zei hij. “In ruil daarvoor mag Brussel ‘de hoofdstad van ’ zijn.”

 

Het promotieboekje kostte maar liefst 100.000 euro om te maken. Niet echt handig als de rest van de Unie zich buigt over gigantische financiële problemen.

Saillant detail: tijdens de Tweede , toen Duitsland bezette, deed de achterzijde van het pand dienst als nazi-hoofdkwartier.

 

Lees verder via de Bron: Time2Wakeup!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
H.D.DenBoef
4 jaren geleden

Stoppen met de E.U waanzin , die is er niet voor het volk ,die is er voor de schat rijken , de multinationals en de van macht wellust bezeten en van expansie dromende schat rijke elite . Zij dromen van een wereldrijk en totale macht . Er zijn er nog een paar zo China , droom een Aziatisch wereld rijk , de USA , Rusland , en een het meest bovenal ten koste van alles de islamieten die zo nodig of desnoods met een totale genocide .

jungleelephant
4 jaren geleden

Maffia-streken!

Canadese journaliste onthult leugens Syrië en Aleppo

Gefeliciteerd en bedankt voor uw gulle giften: Nederland deze eeuw grootste nettobetaler van de EU