in , , , ,

Lidstaten hebben controle verloren: pensioenkosten voor EU-ambtenaren stijgen naar astronomische hoogten

Medio 2014 verhoogden ongeveer 33.000 -ambtenaren, nauwelijks opgemerkt door het publiek, hun salarissen en pensioenen met 1,1 procent met automatische aanpassing elk jaar. En de terugwerkende kracht tot 2012. Is de EU-ambtenaar nog steeds van dienst – zeg: zet al zijn kracht en al zijn acties ten bate van de EU-burger – en word dan topambtenaren, volgens EU-zelfonthulling met meer dan 24.000 € maandelijks betaald.

Maar zelfs de lagere partijen knagen niet aan de hongerhanddoek. Ongeveer 5500 ambtenaren verdienen meer dan 10.000 per maand. Ze profiteren allemaal van een uiterst gunstige belastingheffing.

Volgens Eurostat betalen EU-ambtenaren slechts 12 procent van het loon en de sociale zekerheid en zijn bijdragen aan het EU-ziekteverzekeringssysteem slechts 2 procent van hun basissalaris.

Wat haar pensioenuitkeringen betreft, die ook door de aanpassing werden beïnvloed, ontvangt de EU-ambtenaar sinds 2014 een van gemiddeld € 4300. De hoogst betaalde pensioenen bedragen zelfs 9680 euro. Bijna net zo hoog is het maximale pensioen van federale ministers, die echter voor de rijke burger al 22 jaar “krom” moeten hebben gediend.

De gemiddelde leeftijd voor toetreding tot het EU-pensioen is 59 jaar en kan dan zonder kortingen worden vastgelegd.

EU verwacht een sterkere verhoging van de pensioenen

Aldus had de EU-burger tegen 2011 34,8 miljard euro uitbetaald voor de ongeveer 21 341 in aanmerking komende EU-ambtenaren. Eind 2015 lagen de langetermijnkosten van pensioenaanspraken echter dicht bij 64 miljard, bijna het dubbele van de referentieperiode 2011.

Zoals de Bild-krant meldde, zijn de bovengenoemde kosten alleen al 7,4 miljard euro voor de gezondheidszorg van EU-ambtenaren.

Daarnaast nog eens 1,5 miljard euro, de EU-leiders zoals Martin Schulz, president van het Europees Parlement (SPD), Jean-Claude , voorzitter van de , de voorzitter van de Europese Raad, het hoofd van de Europese Rekenkamer en de afgevaardigden van het Europees Parlement zodra ze het EU-stadium hebben verlaten om met pensioen te gaan.

De EU-commissie schrijft de enorme toename van pensioenverplichtingen toe aan het heersende beleid met een lage rente. Om de langetermijnpensioenverplichtingen aan te passen, zou de jaarlijkse verhoging van de pensioenen in de prijs moeten worden opgenomen. In 2014 was de jaarlijkse verhoging van het pensioen met 1,1 procent nu volgens het beeld al 1,2 procent.

….

Lees verder bij de bron: INDIGNATIE


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Stikstof en PFAS: de noodrem op ons leven en economie

Monomaan politiegedrag – schieten op “gekken”