in

Liegen, liegen, liegen: Kwaadaardige leugens over accijns van Kabinet

Plaatje. Met cijfertjes. Afkomstig uit de vandaag door MinFin aan de Kamer gestuurde sleuteltabel (pdf) voor de verwachte belastingopbrengsten voor 2015. Wat zien wij hier? Welnu. Wij zien in het linkerrijtje met cijfers dat er op een pakkie peuken van 6 3,36 euro accijns zit. (Dat is nog los van de 1,26 euro trouwens).

En dat de prijs van ongelode met een misdadige 75,92 cent accijns per liter opgehoogd wordt. (Wederom los van 21% btw, een liter benzine zou vandaag slechts 0,67 euro de liter kosten zonder btw & accijns. = maffia.)

Dus 52 miljoen euro voor benzine, 81 miljoen voor diesel en 7 mio voor LPG. MAAR DAT KLOPT NIET. Deze cijfers zijn onzin, gebaseerd op wat het  wil, hoopt ennodig heeft. Maand na maand tonen berekeningen, onder andere gedaan door overheidsabacus CBS, aan dat de opbrengsten uit brandstofaccijns honderden miljoenen lager uitvallen.
Oldtimers: Over onzin en gegoochel met cijfers gesproken. De herinvoering van MRB voor oldtimers gaat geen 120 mio opleveren (zoals de overheid claimde), maar slechts maximaal 35 miljoen (pdf).

Lees de rest via GeenStijl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alert: 11 Lijnvliegtuigen verdwenen, angst voor terreur IS / Al (Cia)Qaida

WAR on cash weer opgestart: Winkeliers en banken willen contant geld verder uitbannen