in , , ,

Linksom of rechtsom, u gaat erop achteruit: Gemeentebelasting gaat flink stijgen, afvalstoffenbelasting met 139% verhoogd

armoede 1542376782
anaterate / Pixabay

De gemeente neemt dit jaar een grotere hap uit je portemonnee dan voorgaande jaren. De woonlasten stijgen flink, becijfert de Rijksuniversiteit Groningen.

Dat komt vooral omdat de Rijksoverheid de afvalstoffenbelasting flink heeft verhoogd, met 139 procent.

Ook de rioolheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb) stijgen. Voor de meeste Nederlanders komen er een paar tientjes bij.

Huurders moeten dit jaar 5,4 procent meer betalen. Voor huiseigenaren ligt dat percentage op 4,3 procent. In harde euro’s is dat gemiddeld 18 euro extra voor huurders, 29 euro voor huiseigenaren.

De stijging wordt voor het grootste deel veroorzaakt door de hogere afvalstoffenbelasting. Die belasting wordt betaald door de afvalverwerkende industrie, bijvoorbeeld door huisvuilcentrales. Die berekenen dat weer door aan gemeenten, die op hun beurt de afvalstoffenheffing verhogen.

Daarmee stijgen de woonlasten voor huurders en eigenaren.

Lees ook eens verder bij de bron: RTLZ

Zoals ik al eerder heb geschreven is dit een truc om die paar euro’s die je eventueel zou over houden, meteen teniet te doen.
Trap er niet in mensen. De overheid is er niet voor u.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
schiphol 1547065587

Zucht. Juist de strenge 100-procentscontroles op risicovluchten worden overgeslagen

sneeuw woestijn

Klimaatgekkies, leg eens uit: Het regent, hagelt en sneeuwt in de woestijnen en tropische/sub-tropische gebieden