in

Lockdown in Griekenland wordt grimmig: overdag geen recreatief internetgebruik meer

Het blijft behalve longen, levens en ziekenhuisbedden ook burgerlijke vrijheden opeisen.

dreigt nu twintig jaar in de tijd te worden teruggeworpen, nu het internetgebruik van het land aan banden wordt gelegd met als doel de nationale lockdown te laten slagen.

Leuk is anders, maar de meeste Nederlanders komen er nog wel doorheen. Ondanks alle mondkapjes, gesloten kroegen, en nu zelfs de Efteling die de poorten moet sluiten.

Maar als 21e eeuwse burgers hebben we altijd nog het entertainment van het wereldwijde web: Netflix, games, livestreams, en de hele digitale santenkraam. We vermaken ons wel, kunnen we wel stellen.

Hoe anders gaat dat in Griekenland, waar de regering nu vindt dat het niet meer gebruikt moet gaan worden tussen 09.00u en 18.00u. Dit om te zorgen dat het web niet overbelast raakt voor de hulpdiensten. Yikes:

“Het ministerie van digitaal bestuur zag de bui vrijdag al hangen. Die gaf een instructie uit om “het vlekkeloos, ononderbroken en verantwoord functioneren van de telecommunicatienetwerken” te garanderen. Voor de lol online gaan is tussen negen uur 's ochtends en zes uur 's middags bijvoorbeeld uit den boze.”

Deze maatregelen volgen al op de rest van ….

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alle facetten van ons normale leven zullen worden verstoord …

Corona: Alle Grieken opgesloten – Mogen huis alleen verlaten na toestemming van overheid