in , ,

LOL! Facebook klaagt Europese Commissie aan om ‘excessieve dataverzoeken’

Facebook Spying

Facebook heeft de Europese Commissie (EC) voor de rechter gedaagd omdat de EC zou zoeken naar meer informatie dan nodig is tijdens twee lopende onderzoeken naar Facebook.

Het zou daarbij onder meer gaan om “zeer persoonlijke gegevens van werknemers”, bevestigt Facebook na berichtgeving van The Financial Times.

De mededingingsautoriteit van de EU onderzoekt hoe Facebook data van gebruikers verzamelt en daar vervolgens geld mee verdient.

Daarnaast wordt onderzocht of de marktplaats van Facebook, Marketplace, een oneerlijk voordeel heeft ten opzichte van concurrenten bij het plaatsen van advertenties op het platform.

Twee ingewijden vertellen aan The Financial Times dat Facebook de Europese Commissie voor deze onderzoeken 1,7 miljoen pagina’s aan documenten heeft verstrekt, inclusief interne e-mails.

De EC zou nu een nieuw verzoek hebben ingediend om alle documenten te ontvangen waarin woorden staan als “grote vraag”, “gratis”, “niet goed voor ons” en “sluiting”.

Lees verder bij de bron: NU.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
52e9d0444c55af14f1dc8460962a3f7f1d37d8f85254784c762a78d79e4e 640 coronavirus

‘Algemene mondkapjesplicht kan juridisch op korte termijn niet’

EU Dictatorship

EU wil Europese firewall gebaseerd op Chinese internetcensuur, want “democratische waarden” en “transparantie”