in , ,

LOL! Facebook klaagt Europese Commissie aan om ‘excessieve dataverzoeken’

heeft de (EC) voor de gedaagd omdat de EC zou zoeken naar meer informatie dan nodig is tijdens twee lopende onderzoeken naar Facebook.

Het zou daarbij onder meer gaan om “zeer persoonlijke gegevens van werknemers”, bevestigt Facebook na berichtgeving van The Financial Times.

De mededingingsautoriteit van de EU onderzoekt hoe Facebook data van gebruikers verzamelt en daar vervolgens mee verdient.

Daarnaast wordt onderzocht of de marktplaats van Facebook, Marketplace, een oneerlijk voordeel heeft ten opzichte van concurrenten bij het plaatsen van advertenties op het platform.

Twee ingewijden vertellen aan The Financial Times dat Facebook de Europese Commissie voor deze onderzoeken 1,7 miljoen pagina's aan documenten heeft verstrekt, inclusief interne e-mails.

De EC zou nu een nieuw verzoek hebben ingediend om alle documenten te ontvangen waarin woorden staan als “grote vraag”, “gratis”, “niet goed voor ons” en “sluiting”.

Lees verder bij de bron: NU.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Algemene mondkapjesplicht kan juridisch op korte termijn niet’

EU wil Europese firewall gebaseerd op Chinese internetcensuur, want “democratische waarden” en “transparantie”