in , , , ,

LOL: Hackers stelen 900 GB aan data bij Israëlisch hackbedrijf Cellebrite, NL politie is klant

Cellebrite, een Israëlisch bedrijf dat vaak door overheden wordt ingezet voor het hacken van smartphones, is gehackt. Er ligt voor 900 GB aan data op straat.

Dat meldt Motherboard. Later heeft Cellebrite zelf de hack bevestigd via de eigen website. Het gaat om gegevens met betrekking tot klanten, databases en een grote hoeveelheid technische informatie over de producten van de firma.

Een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Cellebrite is een forensisch systeem dat opsporings- en inlichtingendiensten kunnen gebruiken om gegevens van mobiele apparaten te halen. In maart van vorig jaar zou Cellebrite de nog met het kraken van de iPhone van een terrorist hebben geholpen.

De data zou, in elk geval gedeeltelijk, afkomstig zijn van de servers van de website van het bedrijf. In de cache staan gebruikersnamen en wachtwoorden van klanten, waarmee mogelijk ingelogd kan worden op het afgeschermde gedeelte van de site. Daar kunnen klanten onder meer nieuwe software vinden.

Daarnaast lijkt het erop dat de gelekte data belangrijke informatie bevat van in beslag genomen smartphones, evenals logs van de apparaten van Cellebrite.

Alles bij de bron; NU

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

De Nederlandse doet ook zaken met dit bedrijf:

Zeg maar hallootjes tegen de Cellebrite. Het type apparaat waar de Nederlandse overheid razendsnel opzwellende zwellichaampjes van krijgt. Het is een soort stofzuiger voor digitale informatie, waarmee binnen twee minuten uw complete kan worden leeg gezogen. Waar u bij staat.

Dit apparaat verzorgt geheel probleemloos een klysma van al uw privacy-gegevens. De Cellebrite werkt op 3.000 verschillende mobiele telefoons. Grote kans dat die van u er tussen zit, dus. En grote kans dat de Nederlandse politie met alle liefde een pallet van die machines zou willen bestellen.

Je kunt er niet alleen de data mee verkrijgen van de telefoon, maar ook SIMS/USIM data, of de SIM-kaart klonen en van paswoorden is de PrivacyFuck 3000 natuurlijk helemaal niet onder de indruk. Kortom, als er iemand graag liposuctie pleegt op uw hebben en houden, is het de Nederlandse overheid wel.

Lees verder via de Bron: GeenStijl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Islamisering, wat is dat nou? Inmiddels honderden Shariarechtbanken in Engeland

13 Herkenbare zaken bij Valse-Vlag-operaties