in

Londen: megamoskee in de buurt van homo-wijk angstvallig stil gehouden

9071000514 8d37844943 b gay
Photo by clasesdeperiodismo

In de chique Londense wijken van Westminster moet nu in een prachtig gebouw op Piccadilly Circus een megamoskee ontstaan. Het gemeentebestuur hield dat geheim, media maakten het openbaar, nu regent het protesten.

Want direct om de hoek ligt Soho, het traditionele centrum van de homoseksuele en alternatieve cultuur. Men vreest voor de samenhang in de gemeenschap.

Liefdadigheidsproject

Eigenaar van het desbetreffende gebouw, het historische Trocadero-gebouw (foto), is de in Malawi geboren investeerder in onroerend goed Asif Aziz. Hij is de baas van het beleggingsfonds Criterio Capital, dat onroerend goed ter waarde van £ 2 miljard in heel Londen bezit.

In 2015 richtte Aziz een stichting voor liefdadigheidsdoelen op. Hij geeft o.a. studiebeurzen aan moslims. Ook de in februari ingediende aanvraag voor zijn verbouwing motiveerde Aziz met “liefdadigheid”.

Een Nederlandse bekeerling wordt imam

Want het zou dringend nodig zijn om ruimte voor de islamitische gemeenschap in de wijk te creëren. De moskeeën in de buurt zouden veel te klein zijn, zegt men. De kelder van het Trocadero-gebouw zou sinds 2005 leegstaan.

Daar dient een moskee voor 1000 gelovigen te ontstaan.

Imam van de moskee moet Sulayman Van Ael worden, een Nederlandse islamitische bekeerling. Op de begane grond moet plaats komen voor een met elkaar van alle mensen, om het even van welk geloof.

Angst voor cultuuroorlog

De protesten nemen nu toe. Een voormalige wethouder van Westminster beklaagde het als “teken van de tijd” dat …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron

Photo by clasesdeperiodismo cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
53e0d1434253aa14f1dc8460962a3f7f1d37d8f852547849702a7cd39345 640 lockdown

Data analyse: Lockdowns verwoesten minstens 7 x zoveel mensenjaren dan ermee worden gered

EU geld

EU wil 500 miljard euro (van uw geld) extra weggeven om coronacrisis te bestrijden