in

LONGREAD: Het nieuwe digitale geld, zo gruwelijk

TheDigitalArtist / Pixabay

De politieke elite heeft haast met het opruimen van de euro. Talloze bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf worden zelfs betaald en gesubsidieerd om hun activiteiten te staken. Dit is ongekend. Een snellere manier om de economie te slopen bestaat er niet.

En waarom juist de middenstand slopen, omdat dit altijd de kip met de gouden eieren is geweest? Grote armoede gaat volgen. Maar de honger naar de absolute macht is groter. Want als de euro snel uit de weg is geruimd, lacht de introductie van het digitale de politici toe.

Dat digitale geeft zo’n belofte, zo’n zalige almacht, daar is niet aan te weerstaan.  Nu doorpakken is daarom het devies. Volgens verwachting is het nieuwe digitale geld binnen vijf jaar volledig ingevoerd.

“fuh fuh puh voe sippe sallie” zeggen de schapen achter het mondkapje

Vrij vertaald betekent dit dat de meneer en de mevrouw met het mondmasker op zeggen dat ze nergens last van hebben en hun geld eigenlijk al digitaal geld is. Ze betalen namelijk nóóit meer contant, maar alles met de pinpas. Echter, met die gedachte zitten ze er bijna 100% naast. Het grootste corona-schaap zal straks spijt krijgen zijn hersens op nul te hebben gezet en vrolijk te hebben meegedaan met de nep-pandemie. Maar dan is het te laat. In het volgende wordt een somber beeld geschetst van de mogelijkheden met het nieuwe digitale geld, maar de domme gewetenloosheid van onze politici doet het ergste vrezen. Wie verder leest, zal moeite hebben het allemaal te bevatten.

Het nieuwe digitale geld

Startpunt is dat iedere digitale euro uniek is, een eigen nummer heeft en gekoppeld wordt aan een eigenaar. Daarmee wordt het mogelijk de tocht van deze euro door de economie te volgen. Het is voor eeuwig bekend van wie hij was en naar wie hij gegaan is. Niets is meer te verbergen: iemand betalen voor een klusje, cafébezoek, sigaretten kopen, lidmaatschap Forum voor Democratie, vette hap kopen, bezoek aan een masseuse. Zo maar even wat voorbeelden van transacties die gebruikt kunnen worden om iemand later een ziektekostenverzekering te weigeren, een baan te weigeren (FvD), of een belastingaanslag te sturen voor zwart werken.

U hoort het mondkapjes-schaap al blaten: “Oh, maar van mij mogen ze alles weten, ik heb niets te verbergen”. Er valt ook niets meer te verbergen. Maar hier houdt het echt niet bij op.

De digitale rekening

Over vijf jaar kennen we geen meer zoals op vandaag. Dezen hebben dan met het betalingsverkeer niets meer te maken en zitten ook in de sector van de overbodigheid.  De laatste werknemers houden zich bezig met het afwikkelen van schadeclaims en rechtszaken namens woedende klanten. Deze zijn hun volledige spaargeld en oudedagsvoorziening kwijtgeraakt, doordat de bank hen niet gewezen had op de enorme risico’s die ze liepen (terwijl ze ook nog de artikelen van “Weethetwel” op “E.J. Bron” gemist hadden).

In plaats daarvan heeft over een paar jaar Iedereen die aan het economisch verkeer deel mag nemen een rekening rechtstreeks bij de Centrale Bank in Frankfurt. In zijn rekeningnummer zit zijn sofinummer versleuteld alsmede wat nu nog het vaccinatiepaspoort heet, maar wat dan het totale pakket behelst aan gegevens over …..

Lees verder bij de bron: E.J. Bron


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gaat goed: Ook IJsland, Noorwegen en Italië stoppen tijdelijk met gebruik AstraZeneca-vaccin

Minister (weet van niets) Grapperhaus lijkt al jaren geweten te hebben van frauderende topnotaris, werkte zelfs samen