in , ,

Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiersgegevens gaan delen met de marechaussee

Luchtvaartmaatschappijen worden vanaf medio 2018 verplicht hun reizigersgegevens af te staan aan de nieuwe Passagiersinformatie-eenheid Nederland (Pi-NL). Deze eenheid wordt ondergebracht bij de Koninklijke Marechaussee.

Minister Ferdinand Grapperhaus ( en Veiligheid) heeft het wetsvoorstel dat dit regelt dinsdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Het vloeit voort uit een twee jaar geleden aangenomen . Deze Passenger Name Record-richtlijn moet worden omgezet in Nederlands recht. [memorie v toelichting]

Pi-NL krijgt als taak alle persoonlijke informatie te verwerken en te analyseren, met als doel en zware criminaliteit op te sporen, te voorkomen en eventuele daders te vervolgen. Passagiersgegevens worden vijf jaar bewaard, het eerste half jaar op naam en daarna worden de gegevens geanonimiseerd. Het gaat om informatie over reserveringen en eerder gevolgde routes, bagage en betaal- en contactgegevens.

De Pi-NL kan de gegevens verstrekken aan vergelijkbare eenheden in andere landen, zodat de veiligheid binnen de EU beter wordt gewaarborgd. Ook andere opsporingsinstanties, zoals het Openbaar Ministerie, de , de Rijksrecherche en kunnen een beroep doen op de informatie, die alleen voor dit specifieke doel mag worden gebruikt.

Bron; Volkskrant

Lees ook eens verder bij de bron: Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiersgegevens gaan delen met de marechaussee


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Download: Fire and Fury, boek Wolff over Trump

Elke euro Serious Request gaat naar het goede doel (maar niet heus)